Home / archiefcentraal / ommen wil opnieuw asielzoekers opvangen

ommen wil opnieuw asielzoekers opvangen

Ommen is opnieuw van plan asielzoekers op te vangen. De gemeente is daarvoor benaderd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Indien het college instemt met het plan, is basisschool Dennenkamp weer bereid de kinderen van de vluchtelingen te voorzien van onderwijs.

Vorig jaar ving Ommen een kleine vierhonderd asielzoekers op in recreatiepark Besthmenerberg. Basisschool Dennenkamp gaf les aan 27 kinderen van de vluchtelingen.

“Als het college akkoord gaat, zal het verzoek aan ons waarschijnlijk zijn om de kinderen weer les te geven. Wij staan daar zeker positief tegenover”, laat directeur Hendriks van basisschool Dennenkamp weten.

De directeur zou wel graag zien dat de vluchtelingen wat eerder komen. “Afgelopen jaar kregen de kinderen pas in januari hun eerste lessen. Als het aan ons ligt, wordt dat dit jaar van oktober tot maart.”

Of het lukt om de kinderen komend schooljaar eerder in de lesbanken te krijgen, ligt ook aan recreatiepark Besthmenerberg. Als zij de asielzoekers weer opvangen, dan zullen zij dat zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen willen.

Op 23 juni beslist het college of het instemt met de opvang van asielzoekers.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.