Home / archiefcentraal / nachtvlinders op de horte 26 juni

nachtvlinders op de horte 26 juni

Val van de ene verbazing in de andere met Nachtvlinders op De Horte in Dalfsen.

Kampeerders kennen ze vast wel. ‘s Avonds bij het tandenpoetsen in het toiletgebouw zitten ze tegen de muur of fladderen ze rond een lamp. Vieze motten? Welnee! Wanneer je nachtvlinders goed bekijkt zijn het enorm fascinerende insecten. En dat gaat Landschap Overijssel bewijzen op vrijdag 26 juni.

Met een laken, felle lamp en een zoet alcoholisch mengsel worden de nachtvlinders gelokt. En dat is altijd spannend, er zijn zoveel soorten dat zelfs experts na jaren nog regelmatig een soort zien die ze nog niet eerder hadden gevangen.

Ernstjan Penninkhof, medewerker van Landschap Overijssel vertelt eerst over wat nachtvlinders zijn, hoe ze leven en hoe je ze zelf kunt lokken om ze te bekijken. De lezing start om 22.00 uur in huis De Horte en zal ongeveer 45 minuten duren. Daarna wordt gekeken welke nachtvlinders er te zien zijn. Een eindtijd is moeilijk te bepalen, iedereen is vrij om te blijven zolang je wilt. De excursieleider blijft gemakkelijk tot een uur of twee kijken.

Nachtvlinders houden niet van harde wind en/of regen. Weersvoorspellingen zijn helaas vaak pas een dag van tevoren echt in te schatten. Landschap Overijssel zal de deelnemers dan informeren of de avond doorgaat of niet. Daarom is aanmelden verplicht. Om deze reden is ook alvast een reservedatum gepland. Mocht de avond op 26 juni niet doorgaan dan volgt op 10 juli nog een poging.

Waar en wanneer?

Het nachtvlinderen op de Horte is vrijdag 26 juni. De avond start om 22.00 uur met een lezing en aansluitend nachtvlinders kijken, dit kan tot diep in de nacht duren. Je vindt huis De Horte aan de Poppenallee 39 in Dalfsen. De bijdrage aan deze excursie is €3,00 per persoon en €1,50 voor kinderen. Voor donateurs van Landschap Overijssel is de excursie gratis op vertoon van hun ledenpas.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.