muziek van eigen bodem in gramsbergen

Racoon, Van Dik Hout, Krezip, Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Alain Clark, Kenny B, Golden Earing en Normaal. Nummers van deze artiesten klinken woensdag 24 juni in het openluchttheater in het Gramsberger Bosje. Ze worden gespeeld door leerlingen van de muziekschool Studio 31a en Drumschool Marco. De gratis toegankelijke voorstelling begint om 19.30 uur. Het bostheater is bereikbaar via de parkeerplaats van het sportpark. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een overdekte locatie, recreatiecentrum ’t Hooge Holt.

Zanger/gitarist Erik van ’t Holt (Studio31A) en drummer Marco Mepschen (Drumschool Marco) hebben ieder hun eigen muziekschool. Voor het optreden in het openluchttheater bundelen ze, net als in hun band, de muzikale krachten. Met door hun leerlingen ingestudeerde nummers brengen ze een programma van louter Nederlandse artiesten. Voor deze gelegenheid hebben ze een drietal gastmusici uitgenodigd, toetsenist Henri Timmermans uit Vilsteren en basgitarist Tim Marsman en zangeres Marjon Boonstra uit Gramsbergen. Bijna twintig nummers komen deze avond in het bos voorbij.

Het openluchttheater dateert uit 1958. Na een lange periode dat het niet meer werd gebruikt, streeft Stichting ProGram er naar om het idyllisch in de bossen gelegen theater op te knappen. Hiervoor is een grootschalig renovatieplan gemaakt. Het herstel is een kwestie van lange adem omdat het benodigde geld via subsidies en acties binnengehaald moet worden. Verder is de hoop gevestigd op financiële steun van de gemeente Hardenberg. De gemeenteraad heeft zich daar vorig jaar positief over uitgelaten. Program hoopt later dit jaar duidelijkheid te krijgen over de hoogte van de bijdrage. Vooruitlopend op de renovatie zijn kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd zodat er deze zomer weer gespeeld kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.