Home / archiefcentraal / minder restafval beter voor ons en onze kinderen

minder restafval beter voor ons en onze kinderen

Mooie uitkomsten dus van het project. Datzelfde geldt voor de resultaten in Ommen na de invoering van de eerste fase van omgekeerd inzamelen. De gemeenteraad deelde terecht complimenten uit aan de inwoners. Zo is het aanbod restafval met 32,5 % gedaald. Er werd veel meer GFT afval en kunststof ingezameld. Het hergebruik percentage steeg naar 67 %. Een compliment aan de inwoners is dus zeker op zijn plaats.

Nu gaan we aan de slag met de tweede fase. Deze week wordt u als inwoners daarover per brief geïnformeerd. Een uitgebreidere campagne volgt in de loop van het jaar. Als inwoners zult u ook betrokken worden bij het uitvoeringsplan.

Dat alles om restafval zo veel mogelijk te beperken en het nog aan te bieden afval weer te kunnen gebruiken als grondstof. Daar hebben we allemaal profijt van. Lagere kosten voor verwerking, waardoor we minder hoeven te betalen. Voor een duurzame toekomst. Onlangs hoorde ik een oud Indiaans gezegde: ‘We erven de aarde niet van onze ouders, we hebben haar in bruikleen van onze kinderen.’ Goed om over na te denken.

Klaas Smid

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.