Home / archiefcentraal / midzomerfestival in bostheater ommen

midzomerfestival in bostheater ommen

Het hoogtepunt van de zomer vieren op de mooiste plaats in Ommen. Oké, daar valt over te twisten, maar in ieder geval het hoogste puntje van de Vechtstad. Klauwen met geld? Niks daarvan, gratis! Een heus festival in het bostheater op de top van de Besthmenerberg. Ja echt, en niet met de minste bands. Wat te denken van Moon Moon Moon, Glossy Jesus, The Womb, Cool Hand Luke, Gastman en Blues Swamp Revelation. Wie niet vies is van een potje psychedelic, pop, rock en blues mag dit buitenkansje niet missen.

De muziek van Moon Moon Moon wordt gekenmerkt door een nachtelijke en cozy sfeer. Kleine ontroerende liedjes die doen denken aan Elliot Smith, Sparklehorse, Grandaddy en Eels, om even wat referentiekaders te noemen. Hun geesteskind ‘I Want! I Want!’ bestaat uit vijftien intieme nummers, welke net zo speels aandoen als de albumcover. Er is een laddertje naar de maan te zien, met een mannetje die op het punt staat te ontsnappen naar een andere wereld.

De Leidse band Glossy Jesus in een hokje duwen is geen doen, maar de kwaliteit van de lekker in het gehoor liggende popliedjes op hun album ‘The Hunt’ is on-Nederlands goed en roept associaties op met de new wave van Roxy Music, Japan en de Talking Heads, wat als compliment mag worden uitgelegd.

Haagse psychedelica is de ultrakorte beschrijving en groovy, ruimtelijke en psychedelische muzikale luistertrip laverend tussen hard en zacht.

Cool Hand Luke is een jonge rockband uit de streek, die rechtstreeks weggeplukt lijkt uit de roemruchte sixties en seventies. Luister naar het gitaarwerk in ‘No Blues For You’, gekoppeld een strakke en beukende ritmesectie, een jankende mondharp en tot slot de gouden strot van Erik Kooiker en de gedachten waaieren uit naar The Free en Bad Company. Bluesrock van de bovenste plank!

Swamp Blues Revelation uit Hardenberg is een band uit de categorie ‘niet lullen maar poetsen’. Vuige, vette bluesrock die doet denken The Red Devils, Walter Trout of Rory Gallagher. De relaxte funky bluesrock van de lokale favoriet Gastman is als balsem voor het trommelvlies.

Het ‘Midsummerfest’ kan gratis worden bijgewoond op zaterdag 20 juni vanaf 14.00 uur in het bostheater van Ommen. Zo tegen middernacht zullen de laatste klanken wegsterven. Er kan in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. Het theater is bereikbaar via de ingang van recreatiepark Besthmenerberg aan de Besthmenerberg 1 en vanaf de parkeerplaats Steile Oever aan de Hammerweg. De route naar het amfitheater is met padwijzers aangegeven. Kijk voor meer informatie op www.bostheaterommen.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.