Home / archiefcentraal / meester harald loopt van meppel naar dalfsen

meester harald loopt van meppel naar dalfsen

Meester Harald Dinkelberg van Basisschool De Polhaar in Dalfsen heeft de afstand van zijn woonplaats Meppel tot de school lopend afgelegd. Meester Harald wilde iets doen voor een leerling van de school bij wie kanker is vastgesteld. Met succes, de loop leverde ruim €4.000 op voor Kika.

Onlangs besloot Meester Harald dat hij echt wat wilde doen voor de zieke leerling. Hij riep tegen zijn klas: “Ik ga vanaf mijn huis in Meppel hardlopen naar Dalfsen, de laatste zes kilometer mogen jullie mee wandelen.” Haralds leerlingen kregen allemaal een sponsorformulier mee naar huis en de volgende dag was er al een paar honderd euro gesponsord. Zo konden de groep-zessers eindelijk iets doen, in plaats van aan de zijlijn staan toekijken hoe hun zieke klasgenoot strijdt.

Ook voor de ouders was de loop een kans om er een fantastische dag van te maken. Zonder de inbreng van de meester regelden zj veel zaken geregeld als verrassingselement tijdens de loop. En met succes, zo verbaasde de meester zich toen er ‘s ochtends om zes uur al leerlingen voor zijn huis stonden. Onderweg stond er steeds weer een nieuw aantal leerlingen langs de kant met zelfgemaakte spandoeken, flesjes water uitreikend aan hun meester.

Meester kreeg een boost van al deze positieve energie. Vroeger dan gepland kwamen ze aan op de Hoevenweg, in het buitengebied van Dalfsen. Hier kregen alle leerlingen door meester Harald zelf een Kikamuts uitgereikt. Tijdens de zes kilometer lange wandeltocht droegen de kids deze, zodat ze allemaal hetzelfde waren als hun zieke klasgenoot.

Bij ‘hun’ school de Polhaar zijn ze groots onthaald, lopend door een haag van leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s. De rode loper over het plein op, waar de markt met Kikaberen, pennen en zelfgemaakte chocoladebonbons al op volle toeren aan het verkopen was.

Nadat meester Harald de journalisten te woord heeft gestaan, bedankt hij samen met ‘zijn kinderen’ alle mensen en schrijft het opgehaalde bedrag op de cheque voor Kika. Geen €100, zoals de leerlingen dachten, maar….€3.150. Na het tellen van de opbrengst van de markt en het legen van de collectebussen bleek het uiteindelijke bedrag zelfs ruim €4000 te zijn.

Langs deze weg wil De Polhaar iedereen die bijgedragen heeft zeggen: “Bedankt! Wij hebben het samen gedaan!”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.