leontien ladies ride in hardenberg

Op zaterdag 13 juni vindt in de gemeente Hardenberg Leontien Ladies Ride plaats. In totaal komen zo’n 2.500 fietsers naar Hardenberg.

Het sportieve feest voor de actieve vrouw is in 2015 alweer aan haar elfde jaargang toe. Leontien Ladies Ride voert de deelnemers langs de vele prachtige plekken in de gemeente Hardenberg. Vooral de unieke sfeer, de mooie fietsroutes, de braderieachtige entourage voor de start en de enthousiaste artiesten aan de finish maken het evenement al jaren tot een groot succes. Inschrijven voor het gezelligste fietsevenement van Nederland kan nog via www.leontienladiesride.nl.

Gezellige entourage

Vanaf 8.30 uur is de Expo Area op de markt geopend. Om 10.30 uur opent Leontien Zijlaard-van Moorsel samen met burgemeester Peter Snijders en wethouder Douwe Prinsse de startstraat op de markt officieel. Om 10.35 uur geven zij gezamenlijk met Stad Hardenberg Promotie het startschot voor de eerste deelnemers, de snelle fietsers. Om 11.00 uur stapt Leontien samen met de deelnemers op de fiets.

Vanaf 14.00 uur begint het feest op de markt in Hardenberg. Er treden verschillende artiesten op; Dutch Diamond, Jaap Reesema, Arno Bremer en natuurlijk niet te vergeten het blaasorkest; Toet en Bloaslust! Om 16.30 uur is de uitreiking van diverse prijzen op het podium in de Expo Area en is het tijd om even gezellig na te praten. Om 18.00 uur is Leontien Ladies Ride afgelopen.

Routes; 65 km of 35 km

De route voert alle deelnemers van hartje Hardenberg door het prachtige buitengebied naar het pittoreske Gramsbergen. De korte route gaat door naar Den Velde, waar de lange route de weg volgt over de oude spoorbrug bij De Haandrik naar het Duitse Laar en vervolgens ook uitkomt in Den Velde. Daarna fietsen alle deelnemers via het Vechtpark naar het gezamenlijke rustpunt bij De Rheezerbelten in Rheeze. De korte route maakt vervolgens een rondje langs Rheeze en Diffelen en fietsen daarna door naar de finish in het centrum van Hardenberg.

De lange route maakt een groter rondje waarbij Rheezerveen en Oud-Bergentheim wordt aangedaan. Als de meeste kilometers erop zitten gaan ook zij richting de finish op de markt in Hardenberg. Daar zorgen de artiesten voor een gezellige afsluiting van deze sportieve dag. De gekozen routes gaan bijna geheel over fietspaden en onderweg staan vele vrijwilligers en verkeersbegeleiders om de deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.