lemele knalt tijdens het lemels feest

Het tweejaarlijks Lemels feest was afgelopen week weer een groot succes. Het startschot werd gegeven tijdens de gezellige 60+middag, waar zo’n 150 senioren kwamen genieten, meezingen en meedeinen op de klanken van het Lemels Shantykoor De Bargzangers. Ook werd de kennis getest en geheugen opgefrist door stichting Lemels Arfgoed met onder andere attributen uit het verleden.

De donderdagavond stond als vanouds in het teken van de trots van Lemele, de grandioze optocht. En spectaculair was het zeker; mooi, kleurig, indrukwekkend en knallend. Het lijkt wel of het niveau van de wagenbouw met elk feest weer omhoog gaat! De jury had er een zeer zware dobber aan om de punten te verdelen. Uiteindelijk kreeg Statum met Wild West de meeste punten. Tweede werd Noa ’t Bochie met Tweede Wereldoorlog, de derde plaats ging naar De kikkerpoelers met Napoleon. De eerste dag kon met een goed gevoel worden afgesloten!

De volksspelen op vrijdagmiddag beginnen ook steeds meer een plek in het feest te krijgen. Met dit jaar een nieuwe spectaculaire activiteit, namelijk bubbelvoetbal. Beuken, botsen, vliegen, vallen en weer opstaan tijdens een potje voetbal. Ook het traditionele ringsteken stond op het programma en als afsluiter van de middag werd iedereen uitgedaagd om te gaan vogelgooien. Albert Boezelman en Henry Kerkdijk werden de staart- en kopkoning van het vogelgooien.

Dé avond van het Lemels Feest met de playbackshow werd de avond vol verrassingen. De act (I want you to want me) van het Oranje Comité, werd abrupt onderbroken in verband met een oproep aan alle Lemelenaren om zich aan te melden voor het oranjecomitéant. Met vijf personen (er stoppen net als na het feest van 2013 weer vijf personen en de aanmeldingen blijven achterwege) kan er immers geen feest meer plaats vinden in 2017. De boodschap was duidelijk, er werd serieus over gesproken en een aantal personen voelde zich inderdaad geroepen.

Het werd uiteindelijk een swingende, gezellige en spannende avond. Met het verschil van twee punten mocht Zidobi met Witch Doctor Cartoons plaats nemen op het hoogste podium, de Dennenhoekweg (Bruno Mars, The lazy song) werd tweede. Met een gat van 20 punten op de derde plaats Noa ‘t Bochie (Michael Jackson, They don’t care about us).

Zaterdagmorgen ontnuchterden 350 mensen met een heerlijke brunch, burgemeester Marc-Jan Ahne mengde zich tussen de Lemelse bevolking en genoot! De zeskamp was traditioneel de afsluiting, met als aftrap een intensieve warming-up verzorgd door een drietal echte dril instructors. Aansluitend werden de teams uitgedaagd met afwisselende spellen voor deelnemers en toeschouwers waarbij de zeephelling als scherprechter natuurlijk niet mocht ontbreken.

De zeskamp werd uiteindelijk gewonnen door de Koelkiekers, gevolgd door de Roggelaars en op de derde plek Zidobi! Uiteindelijk mocht Zidobi het felbegeerde bordje “overall winnaar Lemels Feest 2015” in ontvangst nemen. Nieuwkomers dit jaar, team Dibbes (kameradengroep) hebben een goede indruk achterlaten, met een vijfde plek overall!

De boodschap vrijdagavond van het oranjecomité heeft impact gehad. De voorzitter van het oranjecomité kreeg een briefje in handen met daarop maar liefst tien nieuwe oranjecomitéleden, helemaal overroVmpeld hierdoor en super blij! DJ-team ‘Het Einde’ had zich gestort op het tweede couplet van het Lemels olkslied en zorgde voor een knalgezellige afsluiting.

Lemele kan zich op gaan maken voor een geweldig feest in 2017!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.