Home / archiefcentraal / informatieavond studiekeuze mbo alfa college

informatieavond studiekeuze mbo alfa college

Het Alfa-college in Hardenberg houdt op donderdag 25 juni van 19.00 tot 21.00 uur de informatieavond Studiekeuze MBO. Het laatste voorlichtingsmoment dit schooljaar om je te oriënteren op het opleidingenaanbod van de school voor middelbaar beroepsonderwijs.

Bezoekers zijn van harte welkom in het LOC-gebouw aan de Parkweg 1 in Hardenberg. Studiekeuze MBO is de uitgelezen kans om je opleidingskeuze te maken en om sfeer te proeven in het LOC-gebouw. Ook voor jongeren die nog twijfelen over hun vervolgopleiding of volwassenen die graag weer terug de schoolbanken in willen is dit voorlichtingsmoment geschikt.

Docenten geven informatie over de verschillende opleidingen die het Alfa-college te bieden heeft. Ook adviseurs van het loopbaancentrum zijn op Studiekeuze MBO te vinden. Ze kunnen vragen of onduidelijkheden over bijvoorbeeld leer-werktrajecten, studiefinanciering, opleidingseisen, aanmelden en/of stagemogelijkheden beantwoorden.

Nieuw BBL-opleiding Allround verspaner

Daarnaast zijn er docenten van het Regionaal Techniek Centrum (RTC). De technische opleidingen van het Alfa-college in Hardenberg worden namelijk via het RTC aangeboden. Nieuw is de BBL-opleiding Allround verspaner, niveau 3. Deze driejarige opleiding start in september 2015 voor leerlingen met een vmbo-diploma kader of theoretische leerweg. Studenten bewerken metaal of kunststof op computergestuurde draai-, slijp- en freesmachines, ook wel Computerized Numerical Control (CNC)-machines genoemd. Verder zoeken ze oplossingen voor technische productieproblemen.

Opleidingsrichtingen Hardenberg

Op het Alfa-college in Hardenberg worden de volgende opleidingsrichtingen aangeboden: Applicatieontwikkelaar, Bedrijfsadministratie, Bouw, Detailhandel, Elektrotechniek, Entree-opleidingen, Facilitaire Dienstverlening, Helpende Zorg en Welzijn, Horeca, ICT, Installatietechniek, Juridisch, Metaal, Onderwijsassistent, Receptioniste/Telefoniste, Recreatie, Secretarieel, Sociaal Agogisch Werk, Transport en Logistiek en Verzorgende/Verpleegkundige.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.alfa-college.nl. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk kunnen ouders en leerlingen terecht op de website www.kansopwerk.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.