Home / archiefcentraal / hoe gaan verzorgingshuizen met de hitte om

hoe gaan verzorgingshuizen met de hitte om

Komende dagen wordt het flink warm in Nederland. Vanaf vandaag is het nationale hitteplan actief en verderop in de week kunnen de temperaturen zomaar richting de 37 graden gaan. Voor een grote groep mensen heerlijk, maar veel ouderen kijken niet bepaald uit naar de naderende hitte. Wat doen verzorgingshuizen om het voor de ouderen dragelijk te houden?

“Bij Rosengaerde volgen we de richtlijnen van het RIVM”, vertelt Dania Veltmaat van Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen. Die richtlijnen houden in dat mensen wordt aangeraden voldoende te drinken, zichzelf en hun woning koel te houden en vooral goed voor elkaar te zorgen.

Veltmaat: “Daarnaast hebben wij eigen richtlijnen die ingezet worden. Hierin staat onder andere beschreven dat naast de aandacht voor de cliënten, de medewerkers ook aandacht voor elkaar dienen te hebben. Denk daarbij aan het werktempo, kleding en voldoende drinken. Wij houden de medewerkers via het intranet op de hoogte van de weersverwachtingen en zetten eventueel extra mantelzorgers of vrijwilligers in voor extra handen. Ook zijn in het hitteprotocol preventieve tips beschreven.”

De richtlijnen worden aangepast per cliënt en locatie, vertelt Veltmaat: “De voedingsdienst last extra vochtrondes is, zodat het aanbod voor alle cliënten voldoende is. Naast de cliëntgerichte maatregelen nemen we ook in onze gebouwen maatregelen. Bijvoorbeeld door het inzetten van raamfolie, zonnewering en losse ventilatoren.”

Zorgencentrum Rosengaerde heeft er het volste vertrouwen in de hitte aan te kunnen: “Van groot belang is dat er goed met elkaar wordt gecommuniceerd. Dan kunnen we samen de warmte aan!”, sluit Veltmaat af.

1

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.