Home / archiefcentraal / grenzen verkennen in het reestdal

grenzen verkennen in het reestdal

Op zondag 7 juni start om 13.30 uur vanuit Bezoekerscentrum De Wheem (Oud Avereest 22) in Balkbrug een bijzondere wandeling. Tijdens de Natuur Anders tocht ‘Grenzen verkennen in het Reestdal’ nemen twee gidsen de deelnemers mee op een tocht langs de Reest en langs hun eigen zintuigen.

Grenzen verkennen in het Reestdal

De rivier de Reest vormt al honderden jaren de grens tussen Overijssel en Drenthe. Tijdens de Natuur Anders tocht verkennen we deze ‘waterige’ grens en het prachtige beekdal. Tijdens de tocht staat dit keer echter niet de natuur centraal, maar wat de natuur met je doet. Dit doen we met behulp van oefeningen waarbij we onze zintuigen een keertje extra aan het werk zetten. Wie weet kom je als deelnemer je eigen grenzen wel tegen, of ervaar je hoe grenzeloos de natuur eigenlijk is. Na afloop van de tocht is er koffie en thee voor de deelnemers en kan er nagepraat worden.

Natuur Anders; maak je hoofd leeg

De naam van de wandeling is niet voor niets: Natuur Anders. Waar je normaal gesproken bij een begeleide wandeling in de natuur vooral denkt aan kennisoverdracht van alles wat er groeit en bloeit, gaat het bij deze verrassende tocht van Natuur Anders vooral over gevoel en intuïtie. Met elkaar ga je op avontuur langs de bijzondere en soms verassende plekken van het Reestdal. Hoor hoe de bladeren zachtjes ritselen aan de boom, voel het water van de beek langs je vingers stromen, ruik hoe de zomer haar entree maakt; je krijgt de kans om je hoofd leeg te maken van de dagelijkse beslommeringen en je voelsprieten aan te scherpen.

Natuur Anders is een initiatief van Stichting IJssellandschap, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Natuur Anders organiseert wandelingen in de verschillende natuurgebieden van de organisaties in Overijssel. Speciaal voor Natuur Anders volgde een aantal vrijwilligers een opleiding van de stichting Natuurwijs. Op de centrale website www.natuuranders.nl staan alle wandelingen en boottochten vermeld die de komende tijd worden georganiseerd. Buiten de op de website aangegeven dagen is het voor groepen ook mogelijk om andere data te reserveren.

De tocht op 7 juni duurt ongeveer 2 uur en er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Bijdrage voor de tocht is 10 euro per persoon of 7 euro voor donateurs. Dit bedrag komt weer ten goede aan het onderhoud van natuur&landschap in Overijssel. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl of 0529 401 731.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.