Home / archiefcentraal / geslaagde uitvoering de scheepsjagers

geslaagde uitvoering de scheepsjagers

Het jaarlijkse optreden van mannenkoor De Scheepsjagers was wederom een geweldig succes. Op zondagmiddag 14 juni trok de bewolking zich steeds dichter samen boven het Open Lucht Theater in Balkbrug, maar op een enkele spetter na was er wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht.

Wat er wel afspetterde was het enthousiasme waarmee de Scheepsjagers en hun gasten het publiek wisten te boeien. De gasten, de familieband ‘De Doldies’ bestaande uit twee heren en drie dames, speelden muziek uit de jaren zestig en zeventig. Zeer herkenbaar voor een groot deel van het publiek dat in die jaren nog jeugdig kon worden genoemd. Naast het gebruikelijke repertoire van zeeman- en volksliedjes brachten De Scheepsjagers ook een aantal nieuwe liedjes die goed vielen bij het gehoor.

Voor de pauze was er een verrassing voor koorlid Henk Kremer die door voorzitter Jan Willem Bergmeester naar voren werd gehaald met de mededeling dat hij was uitgeroepen tot ‘De Scheepsjager van het jaar’. Een bos bloemen en een oorkonde werden zijn deel.

Er was echter nog een verrassing voor de bijna tweehonderd gasten op de tribune. Toen De Scheepsjagers opnieuw het podium betraden was het koorlid Jan de Vries die aandacht vroeg voor Henk Meesters die een jaar geleden de functie van dirigent is gaan vervullen. Jan betoogde dat een echte dirigent zich toch wat meer moest onderscheiden van de rest van het koor. Tot vermaak van de overige koorleden en het publiek werd Henk Meesters vervolgens in een echte slipjas gehesen.

Ondanks een eerste reactie dat ze ‘de boom in konden’ bleef de dirigent tijdens het tweede optreden in de nieuwe outfit zijn taak met nog meer enthousiasme vervullen. Of het een blijvertje is of een grap, De Scheepsjagers waardig werd dat in het midden gelaten. Na ruim twee uur muziek sloten beide koren gezamenlijk af met het laatste lied en kon een ieder tevreden huiswaarts keren.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.