Home / archiefcentraal / geen eikenrups aangetroffen in heidepark

geen eikenrups aangetroffen in heidepark

Tijdens de controle heeft de gemeente niets aangetroffen wat de oorzaak zou kunnen zijn van de uitslag. Ook de eikenprocessierups werd niet aangetroffen, hier is specifiek naar gezocht. In een brief aan de basisscholen in Lemelerveld laat het bestuur van het Heidepark weten blij te zijn dat de rups niet is aangetroffen. “Wellicht komt het door steekvliegen, wij hoorden dat die op meer plekken in Lemelerveld gesignaleerd zijn. Bij het water zorgen zij echter voor meer overlast, omdat men daar alleen in zwemkleding loopt.”

Aan het zwemwater kan het volgens het bestuur niet liggen. “De kwaliteit van ons water wordt iedere twee weken gecontroleerd door Waterschap Groot Salland. Dit is vorige week ook gebeurd en ook hiervan was de uitslag weer in orde. Wij halen al jaren de hoogste kwaliteit en daar zijn we best trots op.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.