frustratie bij omgekeerd inzamelen ommen

“Ik heb een gezin met drie kinderen en lever iedere maand een strijd om alles kwijt te kunnen in de containers”, schrijft een ontevreden inwoner van Ommen. “Elke keer vinden hier in de straat weer capriolen plaats om wat afval bij de buurman erin te drukken of containers twee keer te laten ophalen.”

“Dan denk ik ‘laat iedereen zijn afval maar in het bos dumpen’, want dit kan gewoon zo niet langer. Tweepersoonshuishoudens en alleenstaanden kunnen het makkelijk met één grijze container af, maar voor grotere gezinnen is dat niet te doen.”

Goed scheiden

De gemeente Ommen herkent zich niet in de klachten, laat een woordvoerder weten. “Als het afval goed wordt gescheiden raakt de grijze container minder snel vol en is de inzamelfrequentie van eens per vier weken, uitgaande van een 240 liter container, voldoende. Dit blijkt ook overduidelijk uit de ervaringscijfers bij de verschillende gemeenten.”

Wanneer één container niet voldoende blijkt te zijn, kan men de beschikking krijgen over een tweede restafvalcontainer. De jaarlijkse kosten hiervoor bedragen in Ommen €118 voor een 240 liter container of €70 voor een 140 liter container. “Opmerkingen van inwoners over onvoldoende inzamelcapaciteit komen minimaal voor en zijn snel op te lossen door een extra container. Het illegaal dumpen van afval is natuurlijk niet de bedoeling”, laat de gemeente weten.

Zwolle

“In Zwolle kunnen de inwoners hun afval gratis wegbrengen, tot wel 250 kilo per dag”, laat de boze Ommenaar weten. “De frustreert de mensen hier, en zeker mij.” Volgens de woordvoerder van de gemeente zijn de situaties niet te vergelijken. “De gemeente Zwolle heeft een totaal ander systeem van afval inzamelen dan de gemeente Ommen. Dit is dus niet met elkaar te vergelijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.