Home / archiefcentraal / feest nijntje in bibliotheek hardenberg

feest nijntje in bibliotheek hardenberg

Hoera! Nijntje is 60 jaar! Daarom is het op donderdag 11 juni feest in de bibliotheek van Hardenberg. Tweedejaars studenten Sociaal Agogisch Werk (S.A.W.) van het Alfa College organiseren leuke activiteiten voor kinderen. Kom je ook op Nijntjes feest?

In 1955 verschijnt het eerste boek over Nijntje. Dick Bruna vertelt tijdens een vakantie aan zijn oudste zoon een verhaaltje over het konijn dat in de tuin van hun vakantiehuisje rondloopt. Hij maakt er tekeningen bij en zo wordt Nijntje geboren.

In het hele land wordt er aandacht geschonken aan de 60e verjaardag van Nijntje. Zo trekt een Nijntje Art Parade door Nederland, met levensgrote Nijntje beelden beschilderd door verschillende kunstenaars. LOC Cultuurmix grijpt deze gelegenheid graag aan om samen met studenten S.A.W. van het Alfa College de verjaardag van Nijntje te vieren in de Bibliotheek van Hardenberg.

‘s Morgens van 10.00-12.00 uur zijn kinderen van 2-4 jaar van harte uitgenodigd en worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals voorlezen en knutselen. ‘s Middags van 15.30 – 16.30 uur is er een leuke speurtocht met allerlei opdrachten in het teken van Nijntje voor de oudere kinderen van 4-10 jaar.

De studenten S.A.W. hebben alle opdrachten bedacht en voeren ze ook uit. De activiteiten zijn gratis toegankelijk, kinderen zijn van harte welkom om mee te doen!

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.