extra geld archeologische vondsten dalfsen

De gemeenteraad van Dalfsen wil dat de gemeente 70.000 euro beschikbaar stelt voor verder onderzoek en documentatie van de archeologische vondsten uit het gebied Oosterdalfsen. De provincie Overijssel heeft ook 50.000 euro beschikbaar gesteld voor extra onderzoek. Dat meldt RTV Oost.

Veel partijen vinden dat de bijzondere vondsten extra aandacht verdienen. PvdA’er Johan Wiltvank onderstreepte gisteravond dat de vondsten voor de inwoners en toeristen toegankelijk moeten zijn. Wethouder Agricola stelde dat een werkgroep deze zaak gaat oppakken. Er zijn al aanvragen vanuit de gemeente richting de provincie en rijk gegaan voor extra bijdragen. Duidelijk is wel dat de gemeente Dalfsen geen apart museum wil voor de vondsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.