de veste daagt huurders uit

Of het nu gaat om het opfleuren van een galerij met bloemen, het opknappen van een speeltuin, het plaatsen van een bankje of het opzetten van een buurtvereniging. Alles is mogelijk, zolang het de sociale samenhang en de leefbaarheid blijvend vergroot. En men het initiatief zelf gaat uitvoeren.

Hoe meer, hoe beter

Ook bewoners van appartementencomplexen kunnen samen een initiatief starten om het woongenot in het complex te vergroten. Men wordt daarbij extra gestimuleerd zoveel mogelijk medehuurders te betrekken. Hoe meer buurtbewoners meedoen, hoe hoger het verzamelde bedrag wordt. Vanaf tien huishoudens kan men zelfs een verhoging krijgen van het verzamelde bedrag.

Uit de regio’s Vechtdal, Enschede en Terschelling wordt één winnaar gekozen door een onafhankelijke jury. De winnaars krijgen een verdubbeling van het ingezamelde bedrag. De initiatieven kunnen worden aangemeld via de website www.veste.nl/buurtkans. Daar worden alle initiatieven getoond. Buurtbewoners, die een woning van de Veste huren, kunnen op dit online platform ook stemmen op initiatieven uit de buurt en de ideeën delen via social media. Meer informatie over de actie ‘De Veste Buurtkans’ is ook te vinden op het online platform.

Inspiratietafels

Om samen met de huurders te sparren over mogelijke ideeën staan er van 8 t/m 16 juni inspiratietafels in de buurten. Voor mensen die nog wat inspiratie kunnen gebruiken, is het mogelijk aan de inspiratietafels samen met buurtbewoners en medewerkers van de Veste verder te praten over de ideeën. Wanneer de inspiratietafels in welke buurt staan, is te vinden op www.veste.nl/buurtkans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.