dalfsen bruist aan de vecht

“De rij met kraampjes begint dit jaar al voor de Albert Heijn”, vertelt Chris Brandsema enthousiast. Als voorzitter van Ondernemend Dalfsen hoopt hij het dorp ook deze zomer op de kaart te zetten. “De stands lopen door in de Prinsenstraat en de rij eindigt pas na de Jumbo. De braderie zal duidelijk groter worden dan voorgaande jaren.”

De bekende rommelmarkt voor de jeugd vindt dit jaar niet plaats rondom de Grote Kerk, legt Brandsema uit. “Die verplaatsen we naar de Molenstraat, beter bekend als het Koffiesteegje. Daar kunnen de kinderen tot voorbij Dwars hun spulletjes verkopen.” Een standplaats op de kinderrommelmarkt kost vijf euro en de kaartjes zijn verkrijgbaar bij de Primera.

Thema’s

Het gedeelte rondom de Grote Kerk blijft natuurlijk niet leeg. Brandsema: “Daar komen de thema’s dit jaar echt tot leven. Elke vrijdag krijgt weer een eigen thema, maar nu met meer interactie.” Zo staat de eerste Blauwe Bogen Dag, op vrijdag 24 juli, in het teken van hobby en vrije tijd. “Dan is er de ruimte voor bijvoorbeeld campings om te laten zien wat ze in huis hebben. Ze mogen er gratis staan, maar wel op voorwaarde dat het publiek mee kan doen. Er moet interactie zijn.”

Een week later, op vrijdag 31 juli, is ‘ambachten en streekproducten’ het thema. Daar krijgen lokale producten de kans. “Denk aan iemand die beeldjes maakt van klei. Of iemand die zelf koekjes bakt of eigen potjes jam maakt.” Ook hier mogen de kraampjes gratis staan, maar wel weer op voorwaarde dat het publiek onderdeel is van de activiteit. “De mensen moeten zelf de koekjes en de jam kunnen proeven.”

De derde Blauwe Bogen Dag staat in het teken van een kunst- en boekenmarkt. “Hierbij werken we samen met Kunst om Dalfsen”, zegt Brandsema. “Zij hebben natuurlijk een netwerk en benaderen de kunstenaars om op 7 augustus naar Dalfsen te komen.”

De Blauwe Bogen Dagen worden een week later afgesloten met het thema ‘sport en cultuur’. Een mooie kans voor verenigingen om zich te profileren. “Dat is de dag voor voetbalclubs, toneelverenigingen, noem het maar op. Ook zij mogen gratis komen staan, zo lang de kinderen maar mee kunnen doen. Dus zet een doeltje neer of maak een speelveld.”

Meld je aan!

Voor de invulling van de Blauwe Bogen Dagen is de ondernemersvereniging nog op zoek naar hobbyisten, steekproducenten en verenigingen die zich op de Blauwe Bogen Dagen willen laten zien. “Het is voor die groep heel interessant om hier gebruik van te maken. Ondernemend Dalfsen wil hun plekken sponsoren, ze mogen hier gratis staan. Het enige wat we ervoor terug willen, zijn interactieve middagen in het centrum van Dalfsen.”

De vier Blauwe Bogen Dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 18.00 uur. “Daarna is het aan de horeca om de activiteiten voort te zetten”, sluit Brandsema af. Wie zich op de themamiddagen wil laten zien kan zich aanmelden via info@ondernemenddalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.