d66 ommen laat ondernemers vrij

D66 Ommen vindt dat winkels in Ommen op zondag de deuren mogen openen. Dat laat fractievoorzitter Gerdinand Nijhuis weten. “Wij vinden dat we winkeliers niet moeten verbieden om op zon- en feestdagen open te zijn, terwijl alle horecagelegenheden en ook de campingwinkels wel geopend mogen zijn.”

Nijhuis: “Wij kunnen ons voorstellen dat enkele koopzondagen in het hoogseizoen de ondernemers de extra omzet op kunnen leveren om te concurreren tegen onder andere de 24 uurseconomie en internet. Het verhoogt ook de aantrekkelijkheid van een toeristische plaats als Ommen, dat geeft de ondernemers kansen die wij ze niet mogen onthouden.”

Volgens Nijhuis zou Ommen met de tijd mee moeten gaan. “Op zaterdag en zondag draaien de winkeliers mogelijk meer omzet dan van maandag tot en met vrijdag. Geef ze dan de vrijheid om zelf te bepalen of zij hun zaken open willen houden. De consumentenmarkt vraagt tegenwoordig om een andere benadering. Als Ommen niet met de tijd meegaat verliest het zijn aantrekkingskracht.”

“Wij als gemeenteraad zijn er om het algemeen belang te dienen en ons niet te beperken tot eigen voorkeuren. Waar wij belang aan hechten is een voorstel dat gedragen wordt door ondernemers, als ondernemers samen optrekken is er meer te bereiken.”

“Ons standpunt is dus: wij schrijven niets voor en laten de ondernemers vrij om zelf naar eigen inzicht in het belang van de Ommer samenleving en onze toeristische gasten hun keuze te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.