Home / archiefcentraal / cultuuromslag captains kangeroe betaalt zich uit

cultuuromslag captains kangeroe betaalt zich uit

Met een feestelijke tocht door Hardenberg en een barbecue bij het clubhuis op de Sportboulevard, vierde Captains Kangeroe zaterdag de promotie van zes jeugdteams naar de hoogste divisies. De goede prestaties bij de volleybalvereniging zijn een gevolg van de cultuuromslag die zich de afgelopen jaren bij de club voltrok.

Tien jaar geleden viel het eerste herenteam van Captains Kangeroe, dat vooral bestond uit spelers van buiten de vereniging, uit elkaar. Er was te weinig toevoer vanuit de jeugd om het team staande te houden en het team werd opgeheven. Vanaf dat moment besloot het bestuur om meer te investeren in de jeugd. “Af en toe haalde een speler vanuit de jeugd het eerste elftal, zoals Mark van Lenthe, maar daar werd niet gericht aan gewerkt”, vertelt voorzitter Erik van Faassen. “We hebben een coördinator aangesteld die alle teams en spelers in de gaten houdt en de samenhang tussen de teams bevordert. Daarnaast besloten we onze eigen trainers op te leiden. Het was ieder jaar weer een puzzel om genoeg trainers te krijgen en met onze eigen trainers, houden we de kennis binnen de club en kunnen we spelers gericht beter maken.”

Jan-Jaap Boessenkool is een van de trainers die een opleiding volgde. Dit seizoen promoveerde hij als trainer van de A1 met zijn team naar de Topklasse, het hoogst mogelijke niveau. “Op de cursussen leer je niet alleen over de techniek van het spel, maar ook over hoe je met een team moet werken. Bijvoorbeeld hoe je de spelers het best aanwijzingen kan geven, maar ook hoe je een jaarplanning maakt.” Daar hebben de spelers veel aan, zegt ook Eva Engbersen, één van de volleybalsters uit de A1. Zij is blij met de manier waarop haar coach werkt. “We werken heel gericht aan onze doelen en daardoor merk je dat je echt beter wordt. Ook leer je heel veel als je meetraint met een hoger team, zoals een paar spelers dit jaar mochten doen.”

Het nieuwe beleid werpt dus volgens alle betrokken partijen zijn vruchten af, maar voorzitter Van Faassen benoemt dat het moeite heeft gekost om de juiste omstandigheden te creëren. “Het lijkt nu een successtory, en dat is het ook wel een beetje. We hebben een mooi nieuw gebouw op de Sportboulevard, we mogen straks sporthal De Meet exploiteren en de sportieve prestaties zijn goed. Maar dat is met vallen en op staan gegaan. We hebben de manier van denken binnen de club moeten veranderen”, aldus Van Faassen. “We hebben mensen nodig die de schouders eronder willen zetten. Gelukkig hebben we die binnen de club. De komende tijd gaan we eraan werken om meer jongens binnen te halen en om onze leden ook na hun achttiende jaar bij de club te houden. Ons grote doel is om er toe te doen in de regio. Op maatschappelijk gebied, maar ook op sportief gebied.”

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.