college op werkbezoek in balkbrug

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg brengt op vrijdagochtend 26 juni een werkbezoek aan Balkbrug. Het programma voor het werkbezoek is opgesteld door Plaatselijk Belang Balkbrug en omgeving.

Het werkbezoek start om 09.00 uur bij centrum de WIC. Na een korte kennismaking vertelt voorzitter Henk Hof van Plaatselijk Belang Balkbrug en omgeving over de bezigheden van PB Balkbrug en presenteert hij de initiatieven.

Rond 09.30 uur krijgt het college een presentatie over centrum de WIC en een rondleiding door het centrum. De WIC biedt onderdak aan mensen met verslavingsproblemen, relatieproblemen en mensen met psychische problematiek. Het college bekijkt de werkzaamheden van de WIC en staat hier ook even stil bij de actiedag van het Regionaal Werkbedrijf, die ook op vrijdag plaatsvindt.

De WIC heeft niet alleen cliënten die via het ATC Dienstenbedrijf re-integreren op de arbeidsmarkt, maar de samenwerking gaat ook de andere kant op. Zo heeft een cliënt van het ATC Dienstenbedrijf een werkervaringsplek gekregen bij de WIC. Deze samenwerking heeft er zelfs toe geleid dat hij nu een regulier dienstverband bij de WIC heeft gekregen.

Rond 10.30 uur staat een bezoek aan Buiter Beton op het programma, inclusief een presentatie door de directie en een rondleiding. Het bedrijf is in de afgelopen 35 jaar uitgegroeid tot een gerenommeerd leverancier van tuinbestrating. Daarnaast is Buiter ook actief op het gebied van railinfra en agrarische benodigdheden.

Om 11.00 uur geeft voorzitter Ganpat van de Balkbrugse Ondernemers Vereniging (BOV) een presentatie over de toekomstvisie die een aantal jonge ondernemers heeft opgesteld. Om 12.00 uur wordt het werkbezoek afgesloten in MFC Trefpunt. Dit voormalige kerkgebouw is sinds september 2009 een belangrijk ontmoetingspunt in Balkbrug. Het gebouw wordt geheel door vrijwilligers gerund en geëxploiteerd.

Het college van B&W bezoekt iedere maand een kern, wijk of bedrijventerrein in de gemeente. Het volgende werkbezoek is op vrijdag 3 juli. Het college gaat dan op bezoek in Rheezerveen/Heemserveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.