cda stuurt voorstel winkeltijden terug

Als het aan het CDA ligt, gaan de winkels in Ommen niet op zondag open. De partij stuurde het voorstel over de winkeltijdenwet terug naar het college.

Het college gaf in de raadscommissie van april aan te komen met een uitwerking van verschillende scenario’s voor het aanpassen van de winkeltijdenwet. Door diverse ondernemers is gevraagd naar zondagopenstelling. Het college heeft vier mogelijkheden aan de raadscommissie aangeboden voor nader onderzoek.

“In de commissie zijn we helder geweest”, laat CDA Ommen weten. “Indien er behoefte is vanuit de supermarktbranche, zijn wij bereid om scenario’s verder te laten onderzoeken. Wij hebben aangegeven benieuwd te zijn naar de uitwerking van een scenario waarbij alleen de supermarkten geopend zouden zijn op de zondag in het hoogseizoen. Overige scenario’s waarbij alle winkels op elke zondag geopend zouden kunnen zijn, is wat ons betreft niet bespreekbaar.”

Het voorstel van B&W dat nu voorligt, is volgens de partij niet in lijn met wat de raadscommissie van het college gevraagd heeft. En al helemaal niet naar waar CDA Ommen naar heeft gevraagd. “Kortom het voorstel kan linea recta van tafel”, aldus Annelies Bakelaar, fractievoorzitter CDA Ommen. “CDA Ommen had van het college een uitwerking verwacht waarin tenminste de mening van de ondernemers, maar ook van de inwoners in waren meegenomen. Dit is nu niet het geval. Voor ons ligt een kaal voorstel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.