Home / archiefcentraal / boekhouder nieuwleusen veroordeeld

boekhouder nieuwleusen veroordeeld

Een voormalige boekhouder van een bedrijf uit Nieuwleusen is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur wegens het verduisteren van geld van zijn oude werkgever. De man uit Sibculo gebruikte na zijn ontslag de creditcard van zijn werkgever om bijna 9000 euro te verduisteren. Dat meldt RTV Oost.

De man vond dat zijn werkgever hem nog geld schuldig was en bleef gedurende een half jaar met de creditcard geld opnemen. Hij stopte pas toen het bedrijf de verduistering ontdekte en de kaart blokkeerde.

Volgens de officier van justitie maakte de man misbruik van zijn kennis van de zwakheden in de administratie van het bedrijf en nam hij ook nog eens meer geld weg dan waar hij naar eigen zeggen recht op had. Het zou gaan om bijna twee keer zoveel. De man moet zijn voormalige werkgever een schadevergoeding betalen van 8917 euro en 50 cent.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.