beuwer wil aanvallen met dalfsen asc62 a1

Met Jurgen (37) krijgt het combiteam een ervaren trainer. Al vanaf 1996 is Jurgen actief in het trainersvak, dat voor hem begon bij SVVN in zijn woonplaats Nijverdal. “Bij die vereniging heb ik zelf ook altijd gevoetbald”, vertelt Jurgen. Helaas duurde zijn periode als actief voetballer niet lang. “Toen ik de overstap maakte van de jeugd naar de senioren heb ik een ongeluk gehad. Ik was onderweg naar mijn werk toen een auto me van de fiets reed. Ik scheurde m’n voorste en achterste kruisband af en het was gedaan met voetballen.”

Zelf tegen een bal aan trappen zat er dan niet meer in, maar Jurgen bleef als trainer altijd betrokken bij het voetbal. Bij SVVN was hij in totaal veertien jaar jeugdtrainer, waar hij achtereenvolgens E2, E1, D1 en C1 enkele seizoenen onder zijn hoede had. In die periode haalde hij ook verschillende trainersdiploma’s. In 2009 vertrok Jurgen bij SVVN om aan de slag te gaan bij de C1 van Hulzense Boys. “Met die twee verenigingen haalde ik ook mijn mooiste successen. Bij SVVN en later Hulzense Boys werd ik kampioen met de C1.”

Vroomshoop

“Ook bij Vroomshoopse Boys ging het goed, afgelopen seizoen wonnen we een periodetitel.” Met Vroomshoopse Boys noemt Jurgen de derde club waar hij actief was. Na vier seizoenen in Hulsen nam hij daar de B1 onder zijn hoede. In 2013/2014 speelde hij met die ploeg in de Hoofdklasse, maar dat bleek te hoog gegrepen. Afgelopen seizoen lukte het net niet om direct weer te promoveren naar dat niveau.

Wat opvalt aan het CV van Jurgen is dat hij al bijna twintig jaar actief is als trainer, maar dat tot nu toe altijd deed bij de jeugd. Jurgen: “Het mooie aan de jeugd is om de jongens wat bij te leren. Maar in de toekomst wil ik ook zeker nog eens bij de senioren trainen.”

Tweede klasse

In Dalfsen gaat Jurgen een belangrijk onderdeel uitmaken van het samenwerkingsproject van ASC’62 en SV Dalfsen. De trainer vertelt dat hij zin heeft in het nieuwe seizoen. “De combi spreekt mij ontzettend aan. Van twee verenigingen één maken. Het is alleen erg jammer dat beide teams afgelopen seizoen gedegradeerd zijn. De kans is heel groot dat we in de Tweede klasse moeten beginnen en ik had natuurlijk veel liever in de Eerste klasse gespeeld.”

De combi-commissie van SV Dalfsen en ASC’62 heeft bij de KNVB nog wel het verzoek ingediend om Eerste klasse te spelen, maar het lijkt erop dat dat niet gehonoreerd zal worden. Jurgen zal zijn selectie waarschijnlijk moeten klaarstomen voor een seizoen in de Tweede klasse. “Mochten we op dat niveau gaan spelen, dan wil ik zeker bij de eerste drie eindigen. Of dat te voorzichtig is? De doelstelling moet wel realistisch zijn. Op dit moment ken ik de spelers nog niet goed genoeg om te zeggen dat we 100% voor het kampioenschap gaan.”

Ervan uitgaande dat Tweede klasse het niveau wordt, zijn er twee competities mogelijk voor A1. Het liefst gaat Jurgen met zijn ploeg in de oostelijke klasse spelen. “Die teams ken ik wat beter, het is de regio waar ook mijn vorige clubs spelen. Dat kan een voordeel zijn, ik kan het tactisch bijvoorbeeld net iets anders neerzetten. De ploegen rondom Zwolle ken ik wat dat betreft minder goed.”

Aanvallen

Het is nog even afwachten hoe de selectie van A1 er precies uit gaat zien, maar Jurgen heeft al ongeveer een idee hoe hij zijn ploeg wil laten spelen. “Natuurlijk ben je afhankelijk van het spelersmateriaal, maar ik wil altijd aanvallend, aantrekkelijk voetbal spelen. Een 3-4-3-systeem zou heel mooi zijn. Tijdens mijn twee seizoenen bij Vroomshoopse Boys heb ik ook op die manier gespeeld.”

Behalve aanvallend voetbal spelen, hecht Jurgen ook waarde aan de individuele ontwikkeling van spelers. “Spelers beter maken is het belangrijkste, daar ben je uiteindelijk trainer voor. De ontwikkeling van voetballers is in de jeugd belangrijker dan eventueel een kampioenschap. Het mooiste is om spelers af te leveren aan een eerste elftal of een BVO, al is dat laatste bij de A’s natuurlijk lastiger.”

Voorbereiding

Inmiddels is Jurgen met zijn selectie al volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De voorlopige A1 eindigde op 6 juni als tweede tijdens het Goutbeektoernooi in Nieuwleusen en oefende daarnaast al tegen OZC / OVC’21 A1. Na de vakantie begint de selectie weer met trainen, waarbij op zaterdag 22 augustus de eerste bekerwedstrijd op het programma staat. Ook zaterdag 13 september kan vast omcirkeld worden in de agenda, dan speelt de gecombineerde A1 de eerste competitiewedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.