Home / archiefcentraal / anwb streetwise bij basisschool hoogengraven

anwb streetwise bij basisschool hoogengraven

Op maandag 1 juni was Streetwise, een spannend verkeersprogramma van de ANWB, op bezoek bij basisschool Hoogengraven in Stegeren. ANWB Streetwise leert kinderen tot 12 jaar beter om te gaan met het huidige verkeer.

In verschillende praktijklessen hebben de kinderen geleerd over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit vier onderdelen.

– De kleuters leerden in het onderdeel “Toet toet” verkeersgeluiden te herkennen, ze oefenden in het veilig oversteken en met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

– De kinderen uit de groepen 3 en 4 leerden tijdens “Blik en klik” over veilig oversteken, het belang van het dragen van de autogordel. Het gebruik van het kinderzitje werd geoefend met een spannende gele Electro auto.

– “Hallo auto” heeft de leerlingen van groep 5 en 6 geleerd over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd. De kinderen hebben op de bijrijdersstoel zelf mogen remmen en ervaren wat de gordel doet.

– “Trapvaardig” tenslotte traint de oudste leerlingen in praktische fietsvaardigheid op een uitdagend parcours, met moeilijke manoeuvres en een zware rugtas op. Dit als voorbereiding op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Ook is bij de leerlingen de zgn. iCheckbox uitgevoerd, een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting, speciaal ontwikkeld door Het Huis Opticiens voor ANWB Streetwise.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.