Home / archiefcentraal / zang en geschiedenisverhalen in beeldentuin

zang en geschiedenisverhalen in beeldentuin

In het kader van de week van de amateurkunst zijn er begin juni verschillende activiteiten in de Beeldentuin Witharen. Op donderdagavond 4 juni zal de Beeldentuin geopend zijn en zal Kleinkoor Excelsior een optreden verzorgen op deze bijzondere plek. Beeldende kunst en muziek en dat in een natuurlijke entourage, ze vormen een mooie combinatie. Dit optreden vindt plaats op donderdag 4 juni om 19.45 en 20.45 uur. Het zijn 2 korte optredens om zo een impressie te geven van het koor. Tevens kunt u een kijkje nemen in de Beeldentuin.

Verhalenverteller Loek Boer zal zondag 7 juni om 15.00u zijn eigen ingesproken verhaal over de gebroeders Borger in museum het Bakhuis “openen”. Loek Boer heeft een verhaal geschreven over de vier vrijgezelle gebroeders Borger, de voormalige bewoners van het erf aan de Witharenweg 24. Deze gebroeders, waarvan de laatste is gestorven in januari 1991, waren met hun schaapskudde waarschijnlijk de laatste originele schaapherders in Overijssel. Deze “audiotour” is een prachtige aanvulling op het kleine museum aan de Witharenweg dat vorig jaar geopend werd. Aansluitend zal Loek Boer het verhaal van de Cruescule vertellen. Een grensmarkering gelegen aan de Witharenweg. Reeds in 1418 werd er getwist over de plaats van de Crueskule, waar zelfs de bisschop van Utrecht aan te pas moest komen om vrede te stichten.

U bent natuurlijk van harte welkom op de Witharenweg 24 te Witharen, waar t/m 31 mei,gedurende de week van de amateurkunst, ook nog een foto expositie te zien zal zijn van de fotoclub Ommen, die is gemaakt naar aanleiding van het thema 10x kijken.

Voor meer informatie: www.atelierwitharen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.