Home / archiefcentraal / wethouder overhandigt eerste plasticcontainer

wethouder overhandigt eerste plasticcontainer

Wethouder Klaas Agricola en ROVA-directeur Hans Groenhuis overhandigden woensdag de eerste container voor plastic verpakkingen aan de familie Van der Vegt uit Dalfsen.

In deze tweede fase van het omgekeerd inzamelen ligt de nadruk op het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingen. Inwoners van de kernen wisselen hun container voor restafval in voor een container voor plastic verpakkingen. De plastic verpakkingen worden aan huis opgehaald. Het restafval wordt voortaan in een ondergrondse container in de buurt gedeponeerd. Inwoners hebben tijdens inloopbijeenkomsten informatie gekregen over deze veranderingen en inzage gehad in de locaties van de ondergrondse containers.

Grondstoffen hergebruiken

Wethouder deelde Klaas Agricola de eerste container voor plastic verpakkingen uit aan Lars en Miranda Van der Vegt uit Dalfsen. Agricola vindt het belangrijk dat er nog meer afval wordt scheiden: “Met omgekeerd inzamelen halen we al het herbruikbaar materiaal uit het restafval. Met de eerste fase, waarin de nadruk op het gescheiden inzamelen van GFT hebben gelegd, hebben we gezien dat dat goed werkt. We hebben twee keer zoveel GFT opgehaald, terwijl het restafval met een derde is afgenomen. Dus nu is het tijd om ook meer plastic verpakkingen, blik en drankenkartons gescheiden in te zamelen. Als we de grondstoffen niet hergebruiken, raken ze uiteindelijk op. Hoe meer groente-, fruit- en tuinafval, papier, glas, plastic, blik en drankenkartons gescheiden worden aangeleverd, hoe beter dat is voor het milieu. Bovendien besparen inwoners daarmee geld.”

Inwoners van de kernen van de gemeente ontvangen voor 1 juli een container. Inwoners van het buitengebied hebben een extra container ontvangen. Zij blijven ook gebruik maken van de grijze container en hebben de container voor plastic als extra container ontvangen. Bewoners van appartementen krijgen een maatwerk-oplossing voor de inzameling van plastic, blik, sap- en zuivelpakken.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.