veel meer abonnementen olde vechte verkocht

De voorverkoop van abonnementen voor het zwemseizoen 2015 bij openluchtbad Olde Vechte in Ommen kan een succes genoemd worden. Er zijn ruim 250 abonnementen verkocht en dat is 30 procent meer dan vorig jaar.

Olde Vechte bestuurslid Andries Hoeksma: “Mede dankzij de abonnementhouders wordt de kans groter dat het zwembad ook de komende jaren open kan blijven. Tijdens de voorverkoop kregen we veel enthousiaste reacties. Bijvoorbeeld dat men blij is dat het dit seizoen weer mogelijk is om in de ochtenduren banen te komen trekken. Dit was een wens van vele zwemmers en het lukte ons om dit te realiseren. Ook vinden mensen het fijn dat een abonnement voor het openluchtbad tevens gebruikt mag worden voor het binnenbad in de Carrousel.”

Ruim 75 vrijwilligers

Het zwembad heeft zaterdag 2 mei de deuren geopend. Een groot deel van de vrijwilligers was die dag aanwezig om de nodige instructies te krijgen en met elkaar kennis te maken. Het bestuur van het zwembad is blij met de ruim 75 vrijwilligers die zich dit seizoen voor het bad gaan inzetten. Maar extra helpende handen zijn nog steeds hard nodig. Er zijn vier groepen: toezicht, gastheerschap, activiteiten en onderhoud. Hoeksma: “Met name in de groep toezicht zijn meer vrijwilligers nodig. Want zonder voldoende toezichthouders kunnen we niet garanderen alle dagen van het seizoen open te zijn. Als toezichthouder zorg je ervoor dat gasten van Olde Vechte zich goed en veilig kunnen vermaken in het zwembad. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor controle op de waterkwaliteit. Een cursus tot life guard behoort tot de mogelijkheden.” Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar het bestuur via secretaris@openluchtbadoldevechte.nl of te bellen naar het zwembad (0529) 451 506.

Glijbaan

Nadat begin 2014 duidelijk werd dat de gemeente Ommen het zwembad uit financiële overwegingen wilde afstoten, ontstonden al gauw initiatieven om het open te houden. Hieruit is een stichting ontstaan die geleid wordt door een vrijwillig bestuur. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de stichting de exploitatie heeft overgenomen. Hoeksma: “Zo zal de besparing die we als totale groep vrijwilligers opleveren, beloond worden met een investeringsbedrag van de gemeente voor het zwemseizoen 2016. Misschien dat we hiermee een grote glijbaan kunnen krijgen in het zwembad, een wens die enorm leeft in Ommen.”

Kom zwemmen en sponsor zo het bad

Ook door te komen zwemmen, sponsor je het zwembad en vergroot je de kans op behoud van het bad. Voor groepen van minimaal 7 personen die onder begeleiding komen zwemmen, gelden speciale tarieven. Vraag ernaar bij de kassa. Op de website www.openluchtbadoldevechte.nl is alle actuele informatie te vinden, waaronder de openingstijden en activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.