Home / archiefcentraal / vechtdal events nieuwe tak rederij peters

vechtdal events nieuwe tak rederij peters

Tot ver buiten Ommen staat Rederij Peters bekend als the place to go voor een uitstapje waar water aan te pas komt. Een bootje huren, kanoën, een rondvaart over de Vecht… Dat je dan bij Peters moet zijn, weet iedereen. Minder bekend is dat de rederij al een aantal jaren ook hele andere evenementen organiseert. GPS-puzzeltochten, boogschieten, geocaching, paardentramtochten, funbikes, noem maar op. En allemaal in het Vechtdal.

De aanvullende activiteiten zijn zo succesvol, dat broer en zus dat broer en zus Christiaan en Claudia Peters hebben besloten om daar een aparte bedrijfstak van te maken: Vechtdal Events. De naam zegt het al, evenementen in het Vechtdal. Want niet elk bedrijfs-, familie, school of vriendenuitje hoeft bij de rederij te beginnen of te eindigen. “Vechtdal Events heeft een flink aantal samenwerkingspartners in de regio, waardoor zowel het start- als het eindpunt flexibel is”, vertelt Claudia vol enthousiasme. “Mensen kunnen bij ons een hele dag boeken en dan bijvoorbeeld beginnen met handboogschieten, daarna een mobiele of sportieve activiteit kiezen met bijvoorbeeld onze E-trikes, kickbikes of funbikes of met de reuzenkano en eindigen met een heerlijke barbecue bij één van onze Finse barbecuehuisjes, de Kota’s. Maar ook GPS-speurtochten zijn mogelijk en geo-caching waarbij de gasten zoeken naar de ‘Big Five’ van het Vechtdal.” Ze lacht. ”Nee, ik ga niet verklappen wie dat zijn, dat ontdekken ze dan juist zelf.”

De mogelijkheden zijn te veel om op te noemen en de stap om hiervoor een aparte bedrijfstak in het leven te roepen, is dan zoals Claudia zelf al zegt gewoon heel logisch. “De mensen kennen ons als de rederij waar je zomers een bootje kan huren, maar wij doen zo ontzettend veel meer. We willen ons met Vechtdal Events veel meer focussen op onze landactiviteiten. Natuurlijk blijven daarbij alle combinaties met activiteiten op het water ook mogelijk”, verzekert ze. “We hebben ons aanbod in de afgelopen jaren ieder seizoen uitgebreid met één of meer nieuwe elementen. Vorig jaar waren dat de E-trikes, dit jaar de kickbikes en het monkeyklimmen, wat overigens ook heel erg leuk is. Daardoor hebben we nu zoveel te bieden, dat we wel onder een andere noemer verder moesten.”

Vechtdal Events is begin april officieel gestart, met onder andere een eigen website die de diversiteit uitstraalt waar het om draait: actieve events voor iedereen omlijst door de prachtige natuur van het Vechtdal. Of je nu met vrienden, familie, de sportvereniging of je voormalige middelbare schoolklas op stap wilt: er is letterlijk voor elk wat wils. Naast de funbikes, de kickbikes, de koesafari en de bamboe challenge is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om samen een echt ‘Wie is de Mol’-spel te spelen, inclusief allerlei praktische opdrachten die uitgevoerd moeten worden terwijl je probeert om de mol in je midden te ontmaskeren. Op wat voor manier je ook de hele dag of alleen een middagje samen bezig wilt zijn, actief, sportief of liever wat rustiger, bij Vechtdal Events kan het allemaal.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.