Home / archiefcentraal / va digitale administratie gemak en inzicht

va digitale administratie gemak en inzicht

Vechtdal Accountants biedt ondernemers met VA Digitaal continu inzicht in de administratie en resultaten van de onderneming. Een volledig gedigitaliseerde administratie bespaart de ondernemer tijd, maakt de resultaten van de onderneming inzichtelijk en is nog betaalbaar ook.

Als accountantskantoor ondersteunen wij onze klanten bij de bedrijfsvoering. We merken bij ondernemers dat de administratie niet altijd de hoogste prioriteit heeft en vaak onterecht als ballast wordt gezien. Het bijhouden van een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering. Direct inzicht in debiteuren, crediteuren, liquiditeit en resultaat maken het mogelijk om de ontwikkeling van de onderneming te volgen. Het zorgt er voor dat ondernemersvragen direct kunnen worden beantwoord. Kan er worden geïnvesteerd? Hoe zijn de resultaten ten opzichte van de prognose? Wat voor fiscale claims kunnen worden verwacht? Tegelijkertijd zien we dat ondernemers steeds vaker digitaal hun facturen verzenden en ontvangen. Ook de accountantskosten spelen een belangrijke rol. De ondernemer wil weten wat zijn administratie en jaarwerk kost, het liefst in de vorm van een vast bedrag per maand. Wij spelen hierop in met VA Digitaal.

Wat houdt VA Digitaal in? De ondernemer levert de administratie volledig digitaal aan. Dit kan eenvoudig en snel per mail, scan of upload. De aangeleverde documenten worden vervolgens dagelijks door ons verwerkt. Ze zijn voor de ondernemer te bekijken vanaf de laptop of via de app, die geschikt is voor de smartphone en tablet. Hierdoor heeft de ondernemer altijd inzicht in zijn resultaten, openstaande posten en aangifte omzetbelasting.

In het systeem worden de verkoopfacturen gemaakt. Vervolgens kan de factuur digitaal of per post worden verstuurd. Na het versturen is de factuur gelijk verwerkt in de administratie. Door de automatische bankkoppeling worden de bankmutaties dagelijks ingelezen en wordt de debiteurenadministratie bijgewerkt. Hierdoor weet de ondernemer precies of de betalingstermijn al is verstreken. Het versturen van een aanmaning vanuit het systeem is vervolgens zo geregeld.

De inkoopfacturen worden gemakkelijk aangeleverd per mail, scan of upload. De administratie heeft een uniek mailadres, zodat leveranciers hun factuur rechtstreeks naar de administratie kunnen sturen. Na verwerking kunnen de facturen vanuit het systeem in een paar klikken worden betaald.

Dit alles maakt VA Digitaal tot een gemakkelijke en efficiënte manier om de administratie te verwerken. Dit voor een vaste prijs per maand, zonder verrassingen achteraf. Het enthousiasme bij de ondernemers die de overstap maakten is groot. Het extra inzicht en de tijdsbesparing wordt als zeer waardevol ervaren. Het maakt het ondernemerschap nog leuker.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Henk Jan Schuurhuis of Frank Welleweerd via 0529-462222 of kijk op www.vechtdalaccountants.nl. Wij vertellen graag over de mogelijkheden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.