Home / archiefcentraal / uit hei en dennen zomer

uit hei en dennen zomer

Bent u er wel eens geweest? Het schijnt helemaal op de vrouw van nu te zijn afgestemd. Waar het over gaat? De LIBELLE/MARGRIET ZOMERWEEK. En wat hebben deze weekbladen vastgesteld?

“Dat wij vrouwen maar VIER dingen willen in het leven”. Had U niet gedacht hè, heren!!!! Maar vier dingen. En om uw huwelijk alsnog of nog meer te laten zegevieren verklap ik wat wij vrouwen wensen.

1. Lachen en genieten

2. Vriendinnen

3. Samen shoppen

4. Gezelligheid

Zo simpel zitten wij vrouwen dus in elkaar. Dus nooit meer roepen, dat wij zo moeilijk doen, ingewikkeld denken, nooit tevreden zijn of ruzie maken. Laat ons deze vier elementaire wensen. Jullie hebben er zò veel meer.

Ik heb er moeite mee om zo simpel te worden afgeschilderd. Je kunt onze wensen dus gewoon in één zin samenvatten. “Wij willen gezellig samen met vriendinnen lachend en genietend shoppen”.

Dàt hebben wij dus bereikt na de grote revolutie in de jaren 70 van de vorige eeuw. Daar hebben we voor gestreden en gevochten.

Ik heb een aantal vriendinnen, die liever blootvoets de Sahara doorwaden, dan samen met mij naar het Almeerderstrand rijden om deze Zomerweek in het teken van Fiesta Del Sol mee te maken.

Ik probeer me voor te stellen hoe ik de Fiesta del Sol zou beleven, stel dat ik MOET. Wat tref ik aan? Een enorme parkeerplaats voor bussen en auto’s. Bussen? Ja zeker, die rijden al die gezellige vriendinnen tot pal voor de deur. Dan heb je dus in de bus al enorme lol en voorpret.

Neem een tas op wieltjes mee, dat scheelt zeulen. Je krijgt nl overal aanbiedingen, brochures en kleine hebben dingetjes voor niets. En wie kan een broodbakmachine weerstaan, die klopt, veegt en zuigt? Je gaat dingen in je overmoedige euforie kopen, die je thuis niet eens zult uitpakken.

Er is een modeshow met kleding voor grote maten, getoond in maat 34/36. Omdat je geniet van de gratis prosecco, lijk je niet meer te weten, dat alle getoonde kleding echt minder elegant staat in jouw eigen maat. Gelukkig is er ook een stand met sapjes, die jouw lijf in 5 dagen van maat 42/44 naar je gewenste maat 38 veranderen. En na nog meer prosecco’s geloof je dat ook. Jolig, gezellig en genietend zoek je je auto of bus.

Op de terugweg heb je je twijfels over de aankopen. Niks zeggen en in een kast stoppen……………….

Antoinette

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.