sercodak maakt zich op voor finaleweken

Nog een kleine week te gaan en dan begint Sercodak Dalfsen met een tweetal weken vol finales. De ploeg van trainer Peter Portengen staat in de finale van de beker en lijkt hard op weg naar de vijfde titel op rij. Voor Fabienne Logtenberg (23) uit de Boskamp is het Landskampioenschap dit jaar misschien nog wel specialer. Zij kan de titel namelijk voor het vijfde jaar op rij op haar naam schrijven. “We zijn in principe favoriet, maar dat is geen garantie”, vertelt Logtenberg nuchter. Amsterdam gaat er alles aan doen om het ons moeilijk te maken. Maar als we goed spelen maken we een goede kans.”

Naast de titel in de Eredivisie, kan Sercodak op Hemelvaartsdag de beker pakken. In de zeven jaar dat Fabienne Logtenberg met Dalfsen in de Eredivisie speelt, heeft ze al elf titels gehaald waaronder drie keer de Triple, bestaande uit het landskampioenschap, de beker en de supercup. Toch wordt het winnen volgens haar geen routine. “De allereerste keer was het meest speciaal en emotioneel. Zo kijk ik er nu niet tegenaan. Nu gaat het er om dat je de prijs pakt. Maar elk kampioenschap heeft een speciaal randje. De vijfde keer is anders dan de eerste keer, maar het blijft mooi.”

Geen routine

Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Zo ook niet voor het oppermachtige Sercodak Dalfsen. De tegenstanders proberen er alles aan te doen om de ploeg van een vijfde kampioenschap op rij af te houden. “Ze kunnen alles op alles zetten en hebben niets te verliezen”, zegt de cirkelspeelster. Verder is er veel veranderd in de samenstelling van het team. Logtenberg: “Er is extreem veel gewisseld. Spelers zijn naar het buitenland vertrokken of zijn lager gaan spelen.” Het is een uitdaging om een nieuw team op te bouwen. “Je moet elkaar vertouwen en voor elkaar willen vechten als team.”

Omdat Fabienne niet bijgelovig is, zul je haar geen speciale dingen zien doen om geluk af te dwingen. Ter voorbereiding op de belangrijke wedstrijden zorgt de cirkelspeelster uit de Boskamp vooral goed voor zichzelf. “De randvoorwaarden moeten goed zijn om het gewenste resultaat te halen.” Ook het belang van een goede teamsfeer wordt door haar op waarde geschat. “Je moet er als team goed in gaan. Alles moet goed worden doorgesproken.”

Geneeskunde

De gedisciplineerde Logtenberg is naast sporter ook student. Ze is druk met haar master van de studie Geneeskunde in Nijmegen. Als het volgende handbalseizoen in gaat, heeft de handbalster, die 22 interlands voor Oranje speelde, nog anderhalf jaar studeren voor de boeg. Dat betekent dat ze het lopen van coschappen in het ziekenhuis moet combineren met topsport. “Tot op zekere hoogte gaat het nog.” Ze volgt haar eigen programma en traint dus niet volledig zoals de andere dames. Logtenberg is blij dat haar club het haar makkelijk maakt. “Ze maken er niet een heel groot probleem van als het niet lukt om bij een training te zijn, omdat ze weten dat ik mijn best doe om erbij te zijn.”

Sercodak Dalfsen verloor de afgelopen tijd enkele spelers aan buitenlandse competities, maar Fabienne treedt voorlopig niet in de voetsporen van haar ex-teamgenoten. Haar studie geneeskunde heeft altijd op nummer één gestaan en dat blijft zo totdat ze het heeft afgerond. “Ik wil eerst een diploma op zak hebben. Daarna kijk ik wel wat er op mijn pad komt en waar ik voor kies. Ik sluit niets uit.”

Programma

Eerste finale

-Zondag 10 mei om 14.30 uur: Sercodak Dalfsen – Succes/VOC Amsterdam

Bekerfinale Almere

-Donderdag 14 mei om 13.30 uur: Sercodak Dalfsen – Westfriesland SEW

Tweede finale

-Zondag 17 mei om 14.00 uur: Succes/VOC Amsterdam – Sercodak Dalfsen

Eventuele derde finale

-Zaterdag 24 mei om 19.00 uur: Sercodak Dalfsen – Succes/VOC Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.