Home / archiefcentraal / sercodak dalfsen weer landskampioen

sercodak dalfsen weer landskampioen

De eerste helft bleken de Dalfser dames al oppermachtig, maar dat werd niet in een ruime voorsprong uitgedrukt: 12-15. Toch werd in die helft de winst al wel zeker gesteld. Dalfsen was gewoon op alle fronten sterker. Je ziet dan aankomen dat dat in de tweede helft zijn vruchten gaat afwerpen. En zo geschiedde. Direct na rust sloegen de Dalfser dames toe. Ze namen vijf, zes, zeven doelpunten voorsprong.

VOC-ster Rachelle de Haze kreeg na vijf minuten in de tweede helft haar tweede tijdstraf. Die had veel te veel naar oude videobeelden van haar opa gekeken. Rinus Israël wist als stopper van Feijenoord ook wel waar hij de beste opdoffers kon geven. In die twee minuten bij 15-21 nam VOC even alle tijd. Je moet in handbal verplicht druk uitoefenen. Zo maar achterin wat overgooien, mag niet. Maar tijdrekken is wel degelijk mogelijk. Toen De Haze twee minuten later het veld weer in mocht, stond 15-21 nog steeds op het scorebord. Maar ja, Serco was toen wel weer twee minuten dichter bij de landstitel.

Toen de Haze terugkwam gaf Serco ook weer gas. Maar bij VOC leken ze het toen al wel gehad te hebben. Nummer 22 en 23 gingen er in via strafschoppen, dus na overtredingen aan VOC-kant. Nummer 24 vloog er in tijdens de ‘vrouw meer-situatie’ wegens een volgende tijdstraf van VOC. En toen De Haze haar derde tijdstaf kreeg – dus met rood definitief van het veld moest – was het wel bekeken, daar in Amsterdam.

Peter Portenger riep de meiden tijdens een time out in het laatste kwartier op nog een keer gas te geven. Maar ja, als er nog dertien minuten op de klok staan en je leidt met 28-20, terwijl de tegenstander zich verlaagt tot vooral veel overtredingen, dan wil je in plaats van gas geven, af en toe ook wel een beetje op de rem trappen.

En zo werd Daflsen weer kampioen. Vorig jaar verlieten acht spelers Serco. Maar technisch verantwoordelijke man Reneé Cloo kreeg het toch voor elkaar ‘er weer een team van te maken’. Na vandaag verlaten weer vijf dames de selectie, voornamelijk om naar verschillende buitenlanden te gaan, om daar op nog hoger niveau – en vaak tegen (betere) betaling – handbal te spelen.

In Dalfsen hebben ze tot de start van het volgend seizoen de tijd dat verlies weer recht te breien. Eerst vanavond maar even feest vieren in Dalfsen. In grandcafé 1231 (de zeven deugden) barst vanaf 20.00 uur het feest los.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.