Home / archiefcentraal / samenloop voor hoop voorzitter aan het woord

samenloop voor hoop voorzitter aan het woord

In 2012 vond de eerste editie van de SamenLoop voor Hoop plaats. De organisatie ontving na afloop veel positieve reacties. In eerste instantie was de bedoeling om na vier jaar, dus in 2016, de volgende SamenLoop voor Hoop te organiseren. Mede omdat er nu al vraag naar is en omdat er volgend jaar weer een belangrijk voetbaltoernooi is, heeft de organisatie besloten om het dit jaar al te gaan doen. Veel commissieleden van 2012 en gelukkig ook een aantal nieuwe mensen hebben zich aangemeld om samen weer een nieuwe SamenLoop voor Hoop te organiseren. Op zaterdag 13 en zondag 14 juni is het zover.

Een tweede keer organiseren zal wel een stuk makkelijker zijn of niet?

“Het heeft zeker voordelen dat we het al een keer eerder hebben gedaan. Er zijn draaiboeken en plannen van aanpak van de vorige keer, maar toch is het ook deze keer weer een grote klus. Dingen veranderen, nieuwe mogelijkheden dienen zich aan en daarom zijn we ook nu weer vanaf najaar 2014 druk om alles geregeld te krijgen. Blij zijn we natuurlijk dat we ook dit jaar te gast mogen zijn bij ACO-van Elderen.”

Hoe gaat het met de organisatie? Loopt alles al een beetje?

“Geweldig, ik kan niet anders zeggen. We hebben een zeer gemêleerde groep, waarbinnen iedereen even enthousiast is. Iedereen gaat er vol voor en niemand kijkt op een uurtje meer. We vullen elkaar perfect aan, het is echt heel leuk! Het is ook fijn dat er weer veel sponsoren zijn. We proberen immers toch met zo weinig mogelijk kosten het evenement te organiseren. Inmiddels hebben we al meer dan 65 teams en meer dan 1200 deelnemers, dat is toch geweldig? Nog een paar teams erbij en dan komen we uit bij het aantal van de vorige keer, 1500 deelnemers. Of we dat gaan halen? Ik hoop het. Toch is ons doel niet om zoveel mogelijk deelnemers te krijgen, maar vooral dat het weer een warm en fijn evenement mag worden.”

Hebben jullie al genoeg vrijwilligers voor het evenement op 13 en 14 juni?

“Nee, helaas nog niet! We kunnen nog heel veel vrijwilligers gebruiken. Voor het opbouwen en afbreken zoeken we nog enthousiaste mensen. Tijdens het evenement hebben we bijvoorbeeld nog extra mensen nodig voor allerlei werkzaamheden en kleine klusjes. Een ieder nodig ik dan ook uit om zich hiervoor aan te melden, vele handen maken immers het werk licht. Mooi zou zijn als ieder team een vrijwilliger beschikbaar stelt voor een paar uur. Mochten er mensen zijn die zich hiervoor willen opgeven dan kunnen ze naar onze website (www.samenloopommen.nl) gaan en zich daar aanmelden. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Mochten er nog mensen zijn die zich willen opgeven als survivor dan kan dat door te bellen met Loes van der Linde (0529-454820) of via de website. U kunt meelopen met de openingsronde en u mag ook deelnemen aan het speciaal programma dat voor de survivors is samengesteld.”

Jij hebt natuurlijk iets speciaals met de KWF Kankerbestrijding, waarom?

“Ja, ik ben voorzitter van de Ommer afdeling en ook ik heb in mijn eigen omgeving van dichtbij kanker meegemaakt. Daarom vind ik het zo belangrijk om extra geld voor onderzoek op te halen. Deze periode staat helemaal in het teken van allerlei acties voor kankerbestrijding, zoals bijvoorbeeld de Alpe d’Huez en diverse andere SamenLopen in het land, dit jaar worden er 36 georganiseerd! Dat is ook broodnodig. Geld voor onderzoek naar kanker wordt voor het grootste gedeelte door de KWF bekostigd, niet door de farmaceutische industrie of de staat, maar door de donateurs. Dus door jou en mij. En er is zoveel meer onderzoek nodig, daarom doen wij dit.”

Denken jullie als organisatiecomité alweer na over een derde editie?

“Ha, nee hoor. Eerst volop genieten van deze SamenLoop, evalueren en dan met een paar jaar kijken of er weer animo voor is.”

Wat wil je nog speciaal kwijt?

“Dat ik ontzettend trots ben op iedereen die zich nu zo vol inzet. Ik ben heel blij dat mensen het evenement zo’n warm hart toedragen en meedoen. Want ondertussen zijn letterlijk honderden mensen in het hele Vechtdal bezig met speciale acties om geld op te halen. Er zijn zoveel mooie acties en men is echt fanatiek bezig om nog meer geld op te halen. Je hoort het overal, iedereen in de omgeving weet ervan en doet op zijn of haar manier mee. Ik ben echt bijzonder trots dat we dat met zoveel mensen mogelijk maken.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.