Home / archiefcentraal / rosengaerde bezoekt kazerne in havelte

rosengaerde bezoekt kazerne in havelte

Ruim tachtig bewoners en begeleiders van zorgcentrum Rosengaerde, inclusief bewoners van Het Anker, gingen op 12 mei, de dag van de verpleging, met een aantal bussen naar de Johannes Post kazerne te Havelte. Het zorgcentrum stuurde onderstaand verslag van deze bijzondere dag.

“Rosengaerde had zich opgegeven voor operatie Victorie, een gezamenlijke actie van radio Veronica en de landmacht. Er waren verschillende activiteiten opgegeven, maar Rosengaerde heeft ervoor gekozen om naar de kazerne te gaan en werden daar door een aantal militairen zeer gastvrij ontvangen. Ze waren bijzonder behulpzaam bij het uit de bus helpen van de mensen en ze brachten hen naar het restaurant. Daar werd koffie en thee met wat lekkers aangeboden en de militairen mengden zich onder de bezoekers voor een gezellig praatje en een presentatie van een luitenant over de kazerne en de werkzaamheden van de militairen aldaar.

Indrukwekkende rondleiding

Na een heerlijke pannenkoekenlunch kregen we een rondleiding over het terrein. We mochten de historische traditiekamer bezoeken en het materieel bekijken. Het was allemaal zeer indrukwekkend, waarbij een aantal mensen met hulp in de vrij nauwe voertuigen stapten of werden gehesen. Een aantal mensen mochten zelfs met een verkenningsvoertuig een rondrit maken over het terrein. Dit was een hele bijzondere belevenis.

Om 15.00 uur kwamen, na een kopje koffie en thee, de bussen weer aan om ons terug te brengen naar Dalfsen. Wij kijken terug op een zeer bijzondere en indrukwekkende dag.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.