protest tegen megakippenstal houdt aan

Het protest tegen de bouw van een megakippenstal in Dalfsen houdt aan. Er zijn vijf officiële bezwaren en 230 handtekeningen ingediend tegen het plan. Dat heeft de gemeente Dalfsen aan RTV Oost laten weten. In het bestemmingsplan wordt geregeld dat een deel van een stoppend agrarisch bedrijf aan de Schoolweg, verplaatst wordt naar de Westerveldweg. Op deze nieuwe locatie mag alleen een legkippenbedrijf komen, de stallen aan de Schoolweg moeten verplicht gesloopt worden.

Omwonenden strijden al jaren tegen de komst van de stal. Ze zijn bang dat de stal met 175.000 kippen geluidsoverlast, stank en gezondheidsrisico’s oplevert. Het gemeentebestuur heeft toestemming gegeven om de stal te plaatsen. De gemeente gaat de inhoudelijke bezwaren nu bekijken. Naar verwachting zal de bouw van de megastal in september of oktober in de gemeenteraad worden besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.