Home / archiefcentraal / protest tegen megakippenstal houdt aan

protest tegen megakippenstal houdt aan

Het protest tegen de bouw van een megakippenstal in Dalfsen houdt aan. Er zijn vijf officiële bezwaren en 230 handtekeningen ingediend tegen het plan. Dat heeft de gemeente Dalfsen aan RTV Oost laten weten. In het bestemmingsplan wordt geregeld dat een deel van een stoppend agrarisch bedrijf aan de Schoolweg, verplaatst wordt naar de Westerveldweg. Op deze nieuwe locatie mag alleen een legkippenbedrijf komen, de stallen aan de Schoolweg moeten verplicht gesloopt worden.

Omwonenden strijden al jaren tegen de komst van de stal. Ze zijn bang dat de stal met 175.000 kippen geluidsoverlast, stank en gezondheidsrisico’s oplevert. Het gemeentebestuur heeft toestemming gegeven om de stal te plaatsen. De gemeente gaat de inhoudelijke bezwaren nu bekijken. Naar verwachting zal de bouw van de megastal in september of oktober in de gemeenteraad worden besproken.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.