programma mpf nieuwleusen rond

Kaarten voor het evenement kosten 16 euro in de voorverkoop, enkele euro’s lager dan de normale entreeprijs voor een MPF. “Het is de prijs die we de allereerste keer ook vroegen voor een kaartje”, stelt Eddie Mensink, de grondlegger van het MPF. De feestelijkheden ter ere van de honderdste editie worden gecombineerd met de viering van het 10-jarig bestaan van RADIONL. Het Mega Piraten Festijn werkt dit seizoen voor het eerst met een eigen band: het Mega Piraten Festijn Orkest, oftewel de formatie Summerland. Die zal een zestal artiesten op het affiche live begeleiden.

“Het is een echte mijlpaal”, stelt Eddie Mensink. “Als je me dit twaalf jaar geleden had verteld, had ik je in je gezicht uitgelachen.” Dat jaar besloten Mensink en zijn maat Wim Brouwer, beide afkomstig uit Nieuwleusen, het erop te wagen en een piratenfestival te organiseren. “We hadden geen flauw idee waar we aan waren begonnen. Ja, de muziek kenden we als DJ’s natuurlijk. We waren de enige twee die het aandurfden om Nederlandstalige muziek te draaien in de discotheken. Beide hebben we ook flink wat uren doorgebracht achter de microfoons van piratenzenders in de buurt. Ik ben ermee opgegroeid, ik weet niet anders. Uiteindelijk moesten we de eerste keer op het laatste moment nog allemaal vrienden en kennissen bellen om ons mee te helpen. Maar het ging uiteindelijk goed. Het was een geweldig feest.”

Een eyeopener ook. De eerste editie (in Lemelerveld) smaakte naar meer. En al snel kreeg het MPF nieuwe haltes: bijvoorbeeld in Nieuwleusen, Borger en Zelhem. Brouwer besloot zich na enkele edities op andere projecten te richten. Het MPF bleef maar groeien, maakte bij elke editie zichtbaar dat de belangstelling voor de piratenmuziek enorm was en speelde een enorme rol in de heropleving van de populariteit van de Nederlandstalige muziek. De MPF’s markeerden de doorbraak van Jannes en de comeback van Jan Smit. Inmiddels is het festival in heel Nederland te gast geweest. Van Noord Holland tot Limburg, van Friesland tot Gelderland. De kracht: altijd werken met hetzelfde team: naast Mensink Leon Lukassen en Menno Muis van Lukassen Produkties, presentator/gangmaker/piratengoeroe Willie Oosterhuis en een vaste club van vrienden, familieleden en kennissen uit Nieuwleusen en omgeving. Mensink: “Samen doen we dit nu al meer dan twaalf jaar. En als het aan mij ligt, gaan we ook nog wel even door! Maar eerst samen een fantastisch feestje bouwen in Nieuwleusen!”

Kaarten à 16 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Smulbaai in Heino, de Primera’s in Dedemsvaart en Ommen, De Japperij in Staphorst, CD Hal in Ruinen, Foto Tuinman in Hasselt en Drukkerij Nico de Graaf en Readshop Hilbrink in Nieuwleusen. Daarnaast zijn ze ook te bestellen via www.megapiratenfestijn.nl .

Programma

Jan Smit, Lesley Williams, Jannes, Thomas Berge, Mooi Wark, Marianne Weber, Wimmie, Jan Keizer & Anny Schilder, Harten 10, Lee Towers, Henk Wijngaard, Gebroeders Ko, Stef Ekkel, Peter Beense, Helemaal Hollands, Ancora, Koos Alberts, Jaman, Sieneke, Roy Donders, Vinzzent, Monique Smit, Rene Karst, Edwin van Hoevelaak, Belinda, Gino Graus, Django Wagner, Kevin Smit, Dennis van Dijkhuizen, Yosee, Gertjan Wels en Erik van Klinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.