Home / archiefcentraal / pec rolt feijenoord en zichzelf de play offs in

pec rolt feijenoord en zichzelf de play offs in

PEC Zwolle heeft zondag een klinkende 3-0 overwinning op Feyenoord geboekt en daarmee de Rrrotterdammers de play offs ingedrukt voor een Europees ticket. In die play-offs niet alleen Feijenoord, maar ook PEC zelf, op zoek naar datzelfde Europese ticket.

PEC is dit seizoen zesde geworden. Feijenoord vierde. AZ kwam de laatste speelronde langs en over.

Een rampseizoensslot voor Feijenoord betekende een klinkend eind voor PEC. Tegen tien man (Rick Karsdorp ging er halverwege de tweede helft af met rood) floten Ron Jans en de zijnen naar een mooie 3-0.

Feijenoord was de eerste helft beter, maar grote kansen leverde dat – als te doen gebruikelijk dit seizoen – niet op. PEC was – na rust – meer effiënt. De tweede kans na rust vloog er gelijk in. In de 52ste minuut scoorde Ben Rienstra. Ryan Thomas had kort daarvoor Vermeer al even getest met een afstandsschot.

Feijenoord móest winnen, Rutten bracht daarom Anass Achahbar voor Joris Mathijsen, maar dat speelde PEC op het thuiskunstgras alleen maar in de hand.

Rick Karsdorp greep Ryan Thomas vast in de zestien. Rood en een strafschop, vond scheidsrechter Nijhuis. Rutten trapte daarmee in zijn eigen opzet: Feijenoord liet gaten vallen. PEC vulde die in. Thomas zag de ruimte. Karsdorp kon niet anders. Necid benutte het buitenkansje. Hij schoot er in blessuretijd nog eentje bij in.

Lees ook

Resultaten Bos Bedden Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 namen de afgelopen week weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.