ozc verliest belangrijk degradatieduel

OZC ging vanmiddag in eigen huis onderuit tegen directe concurrent SVI. Het verloor met 1-3 en weet zich door deze nederlaag veroordeeld tot minimaal nacompetitie voor degradatie.

De belangen waren groot vanmiddag bij OZC tegen SVI. Beide teams hadden de drie punten keihard nodig in de strijd tegen degradatie. SVI bevond zich voorafgaand aan het duel op de elfde plek wat aan het eind van de rit nacompetitie zou betekenen. OZC stond met de dertiende plek zelfs op een rechtstreekse degradatie plek.

In de eerste helft deed OZC in dat kader slechte zaken. Het ging de rust in met een 0-2 achterstand door doelpunten van Wybren Broersma (’21) en Saba Gwedelidze (’45) namens de bezoekers. In de tweede helft viel na een uur spelen vervolgens de beslissing.

Quinten de Lain schoot toen raak namens SVI wat de 0-3 betekende en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Nicky van Rijn deed namens OZC zes minuten later nog wel wat terug maar OZC kon in het restant van de tweede helft geen aanspraak meer maken op minimaal een punt.

Door de nederlaag blijft OZC op de hatelijke dertiende plek staan in de zaterdag 2e klasse H. Volgende week zal voor OZC op de laatste speeldag de beslissing gaan vallen. Het heeft net als DZSV 23 punten maar een minder doelsaldo (verschil van 9 doelpunten).

OZC gaat volgende week op bezoek bij nummer vijf DZC’68. DZSV moet dan naar, het vandaag kampioen geworden, Be Quick’28. Het belooft voor OZC dus een bloedstollend spannende laatste speelronde te gaan worden waarin het zal vechten voor een plek in de nacompetitie om zich via die weg alsnog veilig te spelen.

Stand onderin 2H:

9. ASC’62 – 29 (-7)

10. Den Ham – 29 (-12)

11. SVI – 28 (-17)

12. DZSV – 23 (-20)

13. OZC – 23 (-29)

14. Kloosterhaar – 11 (-52)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.