ovc veegt zwolle in tweede helft van de mat

OVC’21 heeft zondagmiddag SV Zwolle met grote cijfers verslagen. Hoewel tijdens de rust nog dezelfde stand op het scorebord stond als bij aanvang van de wedstrijd, sprak datzelfde scorebord na negentig minuten duidelijke taal: 5-0.

Voor OVC was de wedstrijd totaal niet van belang. De club wist al sinds vorige week met zekerheid dat het nacompetitie moet gaan spelen doordat de achterstand op Koninklijke UD was opgelopen tot acht punten. Met nog twee wedstrijden voor de boeg was er geen zicht meer op veilige haven.

Zwolle strijd ook nog voor plekken in de nacompetitie, maar dan aan de andere kant van de ranglijst. De Zwollenaren willen graag promotiewedstrijden gaan spelen. Daarvoor is het van belang dat Zwolle de vierde positie op de ranglijst vasthoudt. Omdat nummer één, twee en drie (bijna) in het bezit zijn van een periodetitel krijgt de nummer vier de periode van de kampioen. De voorsprong op nummer vijf Haarle is echter minimaal met één punt.

Ondanks het verschil in belang wist OVC overtuigend te winnen. Na een ruststand van 0-0 denderde OVC in de tweede helft over Zwolle heen. Robin Meijerink opende binnen tien minuten na de theepauze de score die Koen Daman vijf minuten later verdubbelde. Hij zorgde een kwartier voor tijd ook voor de 5-0, nadat Stefan Herbrink al twee keer in zeer korte tijd had toegeslagen.

Door de winstpartij kan OVC de nacompetitie met vertrouwen tegemoet gaan. Voordat het zover is wacht er echter nog een competitiewedstrijd tegen ABS. Zwolle zal in de laatste wedstrijd van het seizoen wel willen winnen, want door het verlies van Haarle staat de ploeg nog steeds op plek vier. Tegen het reeds gedegradeerde Ulu Spor moet Zwolle in staat zijn die positie vast te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.