Home / archiefcentraal / nieuwleusen verliest bij scd83

nieuwleusen verliest bij scd83

Nieuwleusen verloor vanmiddag op de laatste speeldag in de 3e klasse C met 3-1 op bezoek bij SCD’83. Het zakte door de nederlaag bovendien twee plaatsen op de ranglijst maar het vizier van Nieuwleusen is al een aantal weken op de nacompetitie gericht.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Zowel SCD’83 als Nieuwleusen kregen via twee prima aanvallen de kans om de score te openen maar lieten dit beide na. Dit had tot gevolg dat de wedstrijd na 45 minuten nog steeds 0-0 was.

In de tweede helft gaf Nieuwleusen de wedstrijd echter uit handen. SCD’83 was agressiever en strafte drie fouten van Nieuwleusen af. Nick Dekker (’55), Martijn Hamhuis (’58) en Mark van der Graaf zetten de thuisploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong. Ruben Brinkman maakte namens Nieuwleusen in blessuretijd via een strafschop nog wel de eretreffer.

Ondanks dat Nieuwleusen de laatste weken wat minder presteerde maakt de ploeg zich geen zorgen met de nacompetitie wedstrijden van aanstaande donderdag en zaterdag tegen Oranje Nassau uit Almelo voor de deur. Nieuwleusen-trainer Alex Booij zei hierover het volgende:

“We hebben na het pakken van de tweede periode de keuze gemaakt om verder te gaan met jongens die niet meer lager mochten spelen aangevuld met spelers uit het tweede en derde elftal. Dit om het tweede elftal te ondersteunen dat nog niet veilig was van lijfsbehoud.”, zo begon Booij zijn verhaal al vond hij niet dat dit een excuus was voor de wat mindere resultaten van de laatste weken.

“We hebben de laatste weken niet slecht gespeeld hoor. Het was wat minder qua overwinningen maar niet qua spel. Het zit ook allemaal heel dicht bij elkaar in deze competitie. Al had ik na vanmiddag wel een beetje een rotgevoel want ik vond dat we het in de tweede helft een beetje lieten lopen. Daar ben ik wel een beetje teleurgesteld over”, vervolgde Booij.

Nieuwleusen gaat dus gewoon vol vertrouwen de ‘halve finale’ van de nacompetitie in, het speelt donderdag eerst thuis en twee dagen de return in Almelo. Wanneer Nieuwleusen dit tweeluik door komt treft het in de ‘finale’ De Esch of DZSV.

“Ik heb er alle vertrouwen in want wij hebben een echt team en niet echt een paar absolute uitblinkers. Misschien zijn we door de tweede helft vandaag ook wel even wakker geschud. Een slechte generale is een goede uitvoering”, besloot Booij zijn verhaal.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.