Home / archiefcentraal / nico dijkshoorn weer in de gashouder

nico dijkshoorn weer in de gashouder

Op veler verzoek staat schrijver, dichter, muzikant en columnist Nico Dijkshoorn op 22 mei voor de vierde keer op het Gashouderpodium in Dedemsvaart.

Hij heeft eigenlijk geen introductie nodig, want hij is bij een groot publiek bekend. Nico Dijkshoorn is huisdichter van het programma De Wereld Draait Door, waar hij iedere woensdag actuele gedichten schrijft en direct voordraagt. Daarnaast schrijft hij columns in bijvoorbeeld Voetbal International en De Volkskrant.

Op vrijdagavond 22 mei komt hij voorlezen uit verschillende boeken. Maar dat niet alleen: hij neemt zijn gitaar mee en speelt muziek waar hij van houdt. En dat gitaarspelen doet hij niet onverdienstelijk. Ook gaan de bezoekers samen met Nico naar kunst kijken: op vaak hilarische wijze verwoordt hij wat een bepaald kunstwerk bij hem oproept. Zijn ervaringen zijn opgeschreven in het boek Dijkshoorn kijkt kunst.

Andere veelgelezen titels van hem zijn: Nooit ziek geweest, Kleine dingen, Daar schrik je toch van: de eerste 1000 gedichten, De tranen van Kuif den Dolder en Appelleren en Met de punt naar voren (bundels met verzamelde VI-columns).

Voorgaande optredens waren in een mum van tijd uitverkocht, dus tijdig reserveren is aangeraden. De reserveringen lopen via de Multimediashop in Dedemsvaart. De toegangsprijs is 15 euro. De avond begint om 20.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.