Home / archiefcentraal / nacompetitie lemelerveld ondanks knappe zege

nacompetitie lemelerveld ondanks knappe zege

Bloedstollend spannend was het zondagmiddag onderin de Tweede klasse J. Lemelerveld vocht samen met KOSC, SDC’12 en Overwetering uit welke ploeg zich veilig zou spelen, wie veroordeeld werd tot nacompetitie en wie rechtstreeks zou degraderen naar de Derde klasse. Lemelerveld won knap met 0-1 bij Achilles’12, maar eindigde desondanks op de elfde plaats.

http://static.afbeeldinguploaden.nl/1505/105116/iV6i2YtZ.png

Al vrij snel was duidelijk dat Overwetering zou verliezen bij SDC’12. Een zege voor Lemelerveld zou dan normaalgesproken voldoende zijn voor handhaving, aangezien het doelsaldo ten opzichte van KOSC veel beter was. Echter, KOSC speelde tegen hekkensluiter FC Suryoye, een ploeg die dit seizoen wel vaker kanonnenvoer is gebleken.

Lemelerveld deed wat het moest doen, het won bij Achilles’12 met 0-1. Een rake vrije schop van Wesley Vlierman in de 34e minuut bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Ondertussen liep de score bij KOSC – Suryoye op. Vlak na rust viel daar de 6-0, wat er voor zorgde dat KOSC en Lemelerveld ook in doelsaldo gelijk kwamen te staan.

Lange tijd bleef het 6-0 in Ootmarsum en 0-1 in Hengelo. Eén doelpunt van Lemelerveld of Suryoye zou de situatie compleet hebben gekanteld. In de slotfase gaf KOSC echter gas. De ploeg liep uit naar 11-0, waardoor Lemelerveld de competitie afsluit als elfde.

Edwin Duim, trainer van Lemelerveld, hield zich niet te veel bezig met de virtuele stand: “Het belangrijkste was om zelf de overwinning over de streep te trekken. Pas achteraf hoor je dat er ergens anders een Spanje – Malta bezig is.” Daarmee refereert de trainer aan de wedstrijd uit 1983, waardoor het Nederlands elftal op doelsaldo het EK misliep.

“Ik ben ontzettend trots op de jongens dat we vandaag gewonnen hebben”, vertelt Duim. “Deze inzet en werklust moeten we doortrekken in de nacompetitie en dan zien we wel waar het eindigt.” In de eerste ronde van de nacompetitie neemt Lemelerveld het op tegen DSVD, een van de periodekampioenen uit 3A. Op Hemelvaartsdag zal gespeeld worden op Sportpark Heidepark en op zondag 17 mei de return in Deurningen.

http://static.afbeeldinguploaden.nl/1505/105117/VR8PTrE5.png

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.