Home / archiefcentraal / meezingen in gramsberger bosje

meezingen in gramsberger bosje

Speciaal voor de wat oudere inwoners van Gramsbergen heeft Stichting ProGram in het programma van het openluchttheater in het Gramsberger Bosje een voorstelling gepland. Dat is een optreden van Duo Tiz’Nix. Herman Hutten en Henk de Lange treden zaterdag 30 mei op vanaf 19.30 uur. De ingang is via het sportpark. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar multifunctioneel centrum De Binder.

In het theater wil het duop iets extra’s brengen. Die extra muzikale inbreng heeft Duo Tiz’nix gevonden in toetsenist Gerben van ’t Hag. Met deze veelzijdige muzikant hebben Herman en Henk een afwisselend programma samengesteld met de titel Vassies van Vrogger. Gezellige, nederlandstalige liedjes met een hoog meezinggehalte voeren de boventoon. Deze worden afgewisseld met komische, sfeervolle en herkenbare liedjes. Herman Hutten: “We hebben een aantal liedjes van Ede Staal vertaald in de onze eigen streektaal. Die liedjes zijn nog steeds razend populair en niet alleen in Groningen. De Twentse versies met een nieuw arrangement krijgen een mooi plaatsje in het programma. Alles wordt live gezongen en gespeeld, dus geen ingeblikte muziek uit een doosje”.

“Op 30 mei in Gramsbergen gaan we vooral voor gezelligheid”, zegt Henk de Lange. “Herkenbare liedjes en een hoop plezier. We praten de nummers aan elkaar met een grap en een grol en alles in het dialect”, vertelt Herman Hutten. “Het zou leuk zijn als “kinderen” hun bejaarde ouders zo’n avondje uit cadeau geven. Zo komen ze er nog eens uit en hebben samen met hun kinderen een gezellige avond. De kosten mogen geen probleem zijn want dankzij de inzet van Stichting Program is de entree vrij. Eventueel kunnen bezoekers na afloop een vrije gift doen.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.