Home / archiefcentraal / marienberg klaar voor nacompetitie na ruime zege

marienberg klaar voor nacompetitie na ruime zege

Mariënberg won zaterdag eenvoudig van Drienerlo (5-0). Met deze zege lijken de rood-zwarten klaar voor de nacompetitie om zodoende te promoveren. Alfred Dorgelo stuurde ons onderstaand verslag toe.

Ondanks de ruime 5-0 winst op Drienerlo stonden de gezichten na afloop toch niet

allemaal op standje vrolijk. Vlak voor het sluiten van de markt zweefde doelman Jelle Brinks fraai naar de winkelhaak maar kwam verkeerd terecht. Wat al werd gevreesd bleek een uur na de wedstrijd waarheid te zijn.

De jonge keeper had de schouder uit de kom en dat moest worden rechtgezet in het Hardenbergse ziekenhuis. Dat ging niet zonder slag of stoot. Het seizoen is voorbij voor Brinks, een fikse aderlating want Brinks is één van de betere keepers deze jaargang in de 3e klasse D.

Helaas, maar het is niet anders. Reserve-keeper Chris Regeling heeft vaker met het bijltje gehakt, hij stond dit seizoen al meerdere malen tussen de palen en keepte altijd naar volle tevredenheid.

Kortom, DZSV is gewaarschuwd. Regeling is van plan om twee wedstrijden zijn hok schoon te houden. Tot zover de huishoudelijke mededelingen. Terug naar de wedstrijd.

Voor beide elftallen stond er niets meer op het spel maar het verhinderde vooral de thuisploeg niet om vol voor de aanval te kiezen. Mariënberg had duidelijk een missie, zich warm voetballen voor de komende na-competitie.

Het slaagde met vlag en wimpel in haar goede bedoelingen, in het eerste bedrijf werd de keeper

van Drienerlo maar liefst vier keer gepasseerd. Het gebeurde na aanvallen die zo af en toe wel vier, vijf schijven in de mix hadden, wat ik oe brom!

Roy Doek, vorige week nog Roy Spandoek geheten, opende de score. Hij was haantje de voorste nadat het schot van Rolf Hofsink via de paal terug was gestuiterd in het veld. De combi Hofsink – Doek leverde tevens de 2-0 op. Nu was Daan Brinks er als de kippen bij om de redding van de doelman op de kopbal van Doek en de voorzet van Hofsink vervolgens compleet nutteloos te maken met zijn intikker, 2-0.

Veel kon Drienerlo er niet tegenover stellen, Brinks (broertje van) hoefde amper in actie te komen.

Hofsink schoot de wedstrijd op slot. Hij schoof bekeken de 3-0 onder de lange doelman van de UT-studenten door. Vlak voor de theepauze was Ruud Woelderink het eindstation van een goed lopende aanval, weer werden de schijven uit de kast gehaald. Woelderink schoot laag en onberispelijk de 4-0 binnen. Jammer genoeg zag zijn Oma het doelpunt niet van haar kleinzoon. Zij zat net in de kantine voor het gebruikelijke kopje koffie. Maar Tante Riek, het was een juweeltje hoor….

Na rust was de strijd wel gestreden. Doek tekende voor zijn tweede en Mainbargs vijfde.

Stopte Brinks nog een penalty via zijn vingertoppen en de lat en leek Mariënberg zorgenloos naar het duel tegen DZSV uit Dinxperlo te ballen tot die duivelse 87e minuut.

Het zweven was leuk maar het lot nam een ongelukkige duikvlucht die leidde tot de fikse blessure.

Vloeken doen wij niet maar Potverdikkemei kwam wel over vele roodzwarte lippen.

Na afloop hoorden wij dat DZSV onze tegenstander zou zijn. OZC Ommen degradeerde namelijk rechtstreeks. Het is dus afwachten of wij die volgend seizoen wel of niet treffen.

Wij hoeven helemaal niets, ik weet niet hoe de Dinxperloërs erover denken, willen zij zich

handhaven in de 2e klasse of juist niet….Kieken wat het wordt!

Op Hemelvaartsdag spelen wij in Dinxperlo tegen de Duitse grens aan, volgens oud-secretaris Jan de Lange loopt de Duitse grens dwars door het dorpscentrum heen. Waarvan Akte!

Ik duik in de geschiedenis van DZSV en over een paar dagen kunt u alles lezen over deze onbekende club op onze site….hopelijk hou ik er geen schouderblessure aan over….

De spelersbus zal vertrekken om 11.30 uur en mensen die mee willen kunnen zich opgeven via secretaris@vvmarienberg.nl

Wij hanteren het vol-is-vol principe, Wij het eerst komt, wie het eerst maalt.

(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Han Bouwhuis (23. BartJan Staman), Niek Noeverman, Roy Kelder, Jaap Hofman, Ruud Woelderink (60. Bertin Veurink) , Kevin Bolks, Roy Doek, Michael Zweers, Daan Brinks, Rolf Hofsink (58. André Plaggenmars)

Man v/d Wedstrijd : Michael Zweers

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.