Home / archiefcentraal / marienberg hard onderuit in play offs

marienberg hard onderuit in play offs

Mariënberg is donderdag op bezoek bij DZSV in Dinxperlo hard onderuit gegaan. In het eerste duel van het tweeluik in de play-offs werd de rood-zwarte formatie met liefst 4-0 verslagen. De return lijkt een formaliteit.

Alfred Dorgelo stuurde onderstaand verslag in:

De man die de programmaboekjes voltikt bij de Dinxperlose Zaterdag Sport Vereniging sloeg

de spijker op de kop. Deze beste man had een vooruitziende blik. Hij schreef namelijk ergens halverwege het volgende : ‘De ploeg van Iwan Went moet en Mariënberg mag. Dit zal DZSV ook moeten uitstralen op het veld…..’ und so weiter, und so weiter….Wie het duel heeft gezien zal beamen dat er tussen bovenstaande tekst geen speld tussen valt te krijgen, zelfs niet met de beste roodzwarte wille. Neuh, het verschil zat ‘m duidelijk in het feit dat de thuisploeg graag 2e klasser wil blijven en dat het echte moeten en/of willen ontbrak bij de ploeg van trainer Robert Bouwhuis, die op bank zat aangezien onze oefenmeester Mark Wagt woensdagavond vader werd.

Vanaf deze plek willen wij nogmaals Mark en zijn Annemiek feliciteren met de geboorte van zoon Joppe…Veule wille en skik met de kleine! Voetbal is geen hogere wiskunde, dat begrijpt een kind van amper vijf. De bal is rond en kan alle kanten opvliegen. Dat bleek maar eens. Waar Mariënberg ruzie had met het leder van DerbyStar trof de thuisploeg doel als het maar wilde.

Twee fantastische zondagsschoten op de donderdag en twee weggeefgoals maakte dat

uiteindelijke de 4-0 eindstand op het grote scorebord kwam. Wij misten drie opgelegde kansen. Ik weet niet wie ons alle informatie over DZSV heeft verschaft maar met deze mensen hebben wij nog een zak appels mee te schillen. Néé gekheid natuurlijk. Gebrek aan scorend vermogen, nou echt niet! Niet eens een kans was al raak voor Max Tamboer en daar heb je ‘m koekoek…..invaller Ivan Koekoek.Een zwakke keeper?? Nou hij ranselde wel ff mooi die vrije trap van Ruud Buitenhuis uit de kruising en had een meer dan passend antwoord op de inzet van Daan Brinks.

Een pittige ploeg was het zeker. Ze lieten ons niet voetballen, niet dat wij dat bepaald van plan waren. De ene week is de andere niet. De meesten van ons hadden de busreis ofzo nog in de benen.

Want wij waren overal een stapje te laat, gingen niet vol door….Weinig koekjes werden uitgedeeld, de mannen die normaal voorop in de strijd gaan hadden een vrije dag in defensie aangevraagd.

Wat ik oe brom. Ach , wij waren nog maar net begonnen of de bal lag al achter de kansloze Chris Regeling. Hij mag nog in de A’s spelen maar trainer Went zag de noodzaak in en stelde hem op, had hij dat maar niet gedaan want hij liet ons na 1 minuut al achter de feiten aanlopen.

Zijn schot ging via de binnenkant fraai in de goal. Een heerlijke goal, eerlijk is eerlijk.

Gaandeweg de eerste helft kroop Mariënberg uit haar schulp. Het was nog niet allemaal best maar het leek tenminste ergens op. Roy Doek kreeg een niet te missen kans, maar miste wel.

Helaas een tijdje later van hetzelfde laken een doekje voor het bloeden. Want ook Hofsink baande zich een vrije baan richting het doel van Harm ter Maat. Die wederom een 100% kans naast de goede paal, voor hem dan tenminste, zag gaan. In de bestuurskamer met alleen maar vriendelijke mensen kon ik toen nog niet bevroeden dat mijn collega bestuurder van DZSV komende zaterdag rustig kan gaan biljarten herstel driebanden.Het was niet goed maar ook DZSV stak niet in haar beste vel. Dus er was nog niets verloren dachten we met z’n allen. Maar de band brak wel echter helaas niet bij ons. Iedereen zat uit zijn neus te vreten bij een cornerbal vlak na rust. Dank je wel zei Gijs Baten en kopte vrolijk de 2-0 tegen de touwen. Het niveau werd er niet beter op, desondanks bleven wij jagen op een doelpuntje om niet helemaal kansloos te zijn als DZSV zaterdag ons een bezoekje brengt.

Maar je kon het op je klompen aanvoelen….De goal kon wel eens vallen wiederom an die andere seite…Wij bleven kansen missen. Op Harm stond toch een Maat! En een domme overtreding in de zestien leverde DZSV een penalty op. Dank je zei aanvoerder Niels Tamboer (in Deutschland Tamme Bauer) en schoot onberispelijk de 3-0 tegen de touwen ins blauwe hinein. De uiteindelijke 4-0 van Ivan Koekoek was eentje van 18 karaats….Ja, die maakt ie nooit weer…Lekker boeiend, hij deed het wel tegen ons. Neuh, de return lijkt een formaliteit. Het kan nog altied. Volle bak op de aanval….Der Tot of die Gladiolen…Was ich dich bromme….

Zaterdag 14.30 uur gaan wij in de herkansing met Jan de Vries op de fluit. Gelukkig hebben wij ook Grolsch aan de tap. Negatieve gedachte…of realistisch. Je weet het niet, kieken uut welk vaatje onze jongens gaan tappen. Voorlopig kelderen wij DZSV nog niet naar de 3e klasse, daar blijven volgens mij zelf gezellig zitten. Wat het programmaboekje al verhaalde….Wij mochten / wij mogen. Dat was te zien ….Jammer genoeg(AD)

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.