Home / archiefcentraal / lemele verspeelt koppositie

lemele verspeelt koppositie

Lemele heeft vanmiddag in eigen huis duur puntverlies geleden tegen Avereest. Het bleef in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel waardoor het DKB, dat wel won, nu alleen aan kop ziet gaan.

Lemele gaat al bijna het gehele seizoen aan kop in de zaterdag 4e klasse D maar moest sinds de nederlaag van vorige week tegen SDC’12 de koppositie delen met DKB. In de twee laatste speelronden moest het vandaag dus eerst afrekenen met Avereest in de strijd om de titel van 4D.

Dat het geen makkie voor de thuisploeg zou worden stond echter voorafgaand aan het duel al wel vast. Avereest presteert dit seizoen namelijk ook uitstekend en won bijvoorbeeld al de eerste periode in 4D en staat bovendien stevig op de niet onverdienstelijke vierde plaats op de ranglijst.

In de eerste helft waren beide ploegen in een boeiend duel dan ook goed aan elkaar gewaagd. De spanning stond er bij Lemele goed op waar Avereest eigenlijk, al weken, vrijuit kan voetballen. In de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

In de tweede helft bleef het duel tot aan de laatste seconde spannend, mede doordat er genoeg gebeurde op sportpark Zandeinde. In de 56e minuut kwamen de bezoekerst ten eerste via een fraaie goal op voorsprong toen Sven Ester ploeggenoot Reinier Zwijns in stelling bracht. Zwijns scoorde en bracht Avereest op 0-1.

De gelijkmaker van Lemele bleef hierna lange tijd uit, en met het oog op de noodzakelijke winst voor de thuisploeg zelfs té lang. Tot aan de negentigste minuut bleef het 0-1 maar het venijn zat hem in de staart vanmiddag, namelijk de blessuretijd.

In de 93e minuut werd Avereest-aanvaller Erik Mostert gevloerd in het strafschopgebied, met een rode kaart voor Lemele en een penalty voor Avereest tot gevolg. Marcel Dijk miste echter de elfmetertrap namens de bezoekers waardoor de wedstrijd nog niet beslist was. Het werd uiteindelijk zelfs nog 1-1.

In de 96e minuut maar liefst wist Lemele namelijk alsnog het net te vinden. William te Winkel bracht namens de thuisploeg diep in de blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord maar het kwaad was voor Lemele echter al geschied. Het duel eindigde in 1-1 waardoor Lemele dure punten verloor. Bovendien won DKB zijn wedstrijd wel, 1-3 bij MVV’69, waardoor Lemele zakt naar de tweede plek op de ranglijst.

Lemele is nu voor het eerst sinds tijden veroordeeld tot de achtervolgersrol in 4D. Het is op de laatste speelronde van het seizoen volgende week afhankelijk van eventueel puntverlies van DKB om alsnog aanspraak te mogen maken op de titel. Dit lijkt echter niet onmogelijk aangezien DKB uitgerekend nummer drie SVVN volgende week op bezoek krijgt.

Lees ook

Resultaten Bos Bedden Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 namen de afgelopen week weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.