groningen wint beker ten koste van pec

PEC Zwolle is er zondag niet in geslaagd de KNVB Beker weer mee naar huis te nemen. In Rotterdam was FC Groningen met 0-2 te sterk voor de Zwollenaren. En dat betekent dat Lemelervelder Maikel Kieftenbeld, aanvoerder van FC Groningen, de KNVB Beker wint. Beide doelpunten werden gemaakt door Rusnák op aangeven van Antonia.

Groningen kwam fel uit de startblokken en kreeg binnen 1 minuut al twee levensgrote kansen op de voorsprong. In het daaropvolgende half uur kregen beide ploegen wat kansjes, maar geen grote, uitgespeelde kansen. In de 36e minuut leek Zwolle op voorsprong te komen na een mooie actie van Lukoki, maar zijn schot ging net naast. Verder gebeurde er in de eerste helft weinig. Beide ploegen namen weinig risico en dus werd er thee gedronken met een stand van 0-0.

In het begin van de tweede helft kregen beide ploegen enkele goede mogelijkheden dankzij snelle omschakelingen, maar telkens werd de aanval slecht uitgespeeld. In de 54e minuut was Ryan Thomas dichtbij een goal, maar zijn schot werd gestopt door Groningen-doelman Padt.

Groningen groeit steeds meer in de wedstrijd en er volgt een sterke periode van de ‘bezoeker’. Dat resulteert in de 63e minuut in een doelpunt. Een afgeslagen voorzet van Antonia belandt in de voeten van Rusnák. Zijn schot wordt aangeraakt door Joost Broerse en belandt in de hoek achter doelman Hahn. Het is meteen het laatste balcontact van Broerse, hij verlaat het veld geblesseerd.

Zwolle krijgt vervolgens een paar kleine mogelijkheden, maar het is FC Groningen die de wedstrijd al lijkt te beslissen. Antonia , die op het randje van buitenspel staat, geeft een goede voorzet aan Rusnák en hij faalt niet oog in oog met Hahn. 0-2.

Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Stef Nijland nog een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar zijn geplaatste schot wordt gepareerd door Padt. Zwolle kan het vervolgens niet meer voor elkaar krijgen om de wedstrijd nog spannend te maken. Stef Nijland maakt in de blessuretijd nog wel een doelpunt, maar deze wordt afgekeurd vanwege een overtreding.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.