Home / archiefcentraal / geldkraan tinnen figuren museum dicht

geldkraan tinnen figuren museum dicht

De gemeente Ommen wil stoppen met de subsidie voor het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Het museum krijgt jaarlijks een bedrag van 25.000 euro van de gemeente. Met ingang van 1 januari 2016 wil het college de subsidie beëindigen.

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft al jaren moeite om de exploitatie rond te krijgen. De afgelopen jaren heeft het museum hard gewerkt aan verbetering van de exploitatie, onder andere door acties om meer bezoekers te krijgen en de inkomsten te vergroten. Ondanks deze inspanningen verslechtert de financiële situatie alleen maar. Om op de lange termijn een sluitende begroting te hebben, moeten fors meer bezoekers naar het museum komen. Hiervoor zijn flinke investeringen nodig en dat is met het huidige budget niet mogelijk.

Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom de gemeenteraad voor om de subsidie voor het Nationaal Tinnen Figuren Museum te beëindigen per 1 januari 2016. Dit voorstel is inmiddels besproken met het bestuur van het museum. Wel stelt het college voor om een incidenteel bedrag vrij te maken voor de zorgvuldige afwikkeling, bijvoorbeeld om lopende verplichtingen correct af te afhandelen.

De gemeenteraad neemt het voorstel mee bij de besluitvorming over de Kadernota 2016 op 18 juni 2015.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.