Home / archiefcentraal / flinke stijging bijstand dalfsen daling ommen

flinke stijging bijstand dalfsen daling ommen

Het aantal mensen dat afhankelijk is van een bijstandsuitkering in Overijssel is het afgelopen jaar het hardst gestegen in Dalfsen. Het aantal mensen nam van december 2013 tot december 2014 toe met 18,8 procent. Dat meldt RTV Oost op basis van cijfers van het CBS.

Ommen en Oldenzaal zijn de enige twee gemeenten waar het aantal gedaald is, respectievelijk met 5,6 en 3,9 procent. Het aantal mensen dat in december 2014 afhankelijk is van een uitkering is per 1000 inwoners van de beroepsbevolking het hoogst in Enschede, namelijk bijna 98. Dinkelland (12,8), Staphorst (12,3) en Tubbergen (11,3) hebben het laagste aantal per 1000 inwoners.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.